Egyenruhája miatt kiküldtek egy sérült katonát egy angol kórház váróterméből

2015. szeptember 28. 10:06

Kiküldték egy kórház váróterméből a Brit Királyi Légierő mérnökét, Mark Prendeville-t, aki szemsérülése miatt került a sürgősségi osztályra. A kórház szerint az egyenruhája felzaklathat más beteget. Utóbb bocsánatot kértek.

2015. szeptember 28. 10:06

Mark Prendeville-nek, a Brit Királyi Légierő (RAF) repülőgépmérnökének egy gyakorlaton vegyi anyagok kerültek a szemébe egy tűzoltókészülékből, emiatt vitték be a kenti Queen Elizabeth The Queen Mother kórház sürgősségi osztályára szerdán. A személyzet azonban kiküldte a váróteremből azzal az indokkal, hogy az egyenruhája felzaklathat más betegeket. 

Számos veterán és katona felszólalt a kórház eljárása ellen. A kórház szóvivője utóbb bocsánatot kért. Azt mondta, a Prendeville-t kiküldő alkalmazott jóhiszeműen cselekedett, mert korábban volt egy veszekedés egy beteg és egy másik, katonai egyenruhát viselő beteg között – írja a The Guardian.

A cikkre csotany mikroblogger hívta fel a figyelmet. 

Fotó: Facebook.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. szeptember 28. 14:45
Amúgy: Miben bízhatunk, ha a humánumban sem. Már az orvosok is válogatnak? Mi az, hogy ha elém hoznak egy beteget, akkor azt nézem, milyen egyenruhában van? Züllött Európa!
Morgen
2015. szeptember 28. 14:34
"A személyzet azonban kiküldte a váróteremből azzal az indokkal, hogy az egyenruhája felzaklathat más betegeket. " Most erre mit lehet mondani publikus módon? Európa egy zombi-állatkert.
Csigorin
2015. szeptember 28. 13:22
"alkalmazott jóhiszeműen cselekedett, mert korábban volt egy veszekedés egy beteg és egy másik, katonai egyenruhát viselő beteg között" ilyen alapon kikuldhette volna a nemegyenruhasokat is. Vagy ugy en bloc a betegeket, elvegre multkor is veszekedtek.
kuwiq
2015. szeptember 28. 12:34
Ez már betegség. Kiküldeni egy embert a kórházból, aki a hazáját szolgálva sérült meg, azért ez döbbenet. Ráadásul a sürgősségi elől, az ember nem talál szavakat. És egy bocsival elntézik a dolgot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!