Első világháborús emlékmű épülhet Budapesten

2015. június 12. 20:52

A kormány támogatja az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottságnak első világháborús emlékmű felállításáról szóló javaslatát. A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által aláírt határozatban felszólították a bizottság elnökét a pályázat kiírására.

2015. június 12. 20:52

Első világháborús emlékmű épülhet Budapesten a kormány döntése értelmében; a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint a „központi” emlékművel a 100 évvel ezelőtti világháború hőseinek állítanának emléket.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat szerint a kormány támogatja az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottságnak a központi emlékmű felállításáról szóló javaslatát.

A határozatban felhívják az emberi erőforrások miniszterét  mint az emlékbizottság elnökét –, hogy a honvédelmi miniszterrel, valamint az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztossal együttműködve intézkedjen a pályázat kiírásáról. A kormány felkérte a főpolgármestert, hogy működjön közre az emlékmű helyszínének kiválasztásában.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2015. június 13. 11:50
A fahrenheiti történelemszemléletnél maradva, miért van az, hogy míg a Tiso vezette Szlovákiában már 42-ben elkezdődött a zsidók deportálása, addig Magyarországon a Kállay-kormány ellenállt, sőt menedéket nyújtott a menekült zsidóknak. Miért csinálta ezt Tiso? Miiiiééééért????? Duh!
káli
2015. június 13. 08:29
Hála a jóistennek, amúgy se költenek minden faszságra milliárdokat,de nem baj majd a mészaros kft megépíti!
pitypang1125
2015. június 13. 01:44
Helyes!!!!! Hozzá kellene idézni Horthy beszédjét a fővároshoz!https://www.youtube.com/watch?v=0GlVgw7s9LM Szarházi liberális tetvek!!! Horthy legnagyobb hibáját itt követte el!
pitypang1125
2015. június 13. 00:13
Nagyon helyes! Trianon emlékmúzeumot! Nagyobb tragédia volt a Magyarságra nézve mint a holokamu!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!