Fókusz

2022. október 25. 19:37

2022. október 25. 19:37
null

Orbán Viktor az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján tartott megemlékezésen és a Mindszentyneum épületének ünnepélyes átadóján Zalaegerszegen október 23-án. A miniszterelnök beszédében Mindszenty József életútját méltatta, hangsúlyozva: a bíboros 1956-ban is mutatta az utat nekünk, mindig kiállt a magyar szabadságért. „Méltók akarunk lenni Mindszenty közösségépítő tevékenységéhez. Ma nem meghalni kell a hazáért, hanem élhetünk érte”  – fogalmazott. A kormányfő kitért arra is, hogy „a kommunisták nem becsülték a magyarok vérét”, de ugyanez igaz volt az akkori szabad világra is. „A magyarok igazságát csak magunk védhetjük meg a fenyegető veszélyekkel szemben – szögezte le, hozzátéve: – Nincs hová futnunk, mert Magyarországot sehol máshol nem találhatjuk meg.” Orbán a háborús válság kapcsán felhívta a figyelmet, hogy „most is felkészültünk”. „Megőrizzük a gazdaság stabilitását, mindenkinek lesz munkája, a rezsicsökkentést meg tudjuk védeni, a családok pedig nem maradnak magukra. Megvan hozzá az erőnk, és ami a legfontosabb: a tapasztalatunk”  – fogalmazott.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!