III. Károly, a nép királya – Milyen lesz Erzsébet utódja?

2022. szeptember 14. 10:01

Hercegként gyakran kritizálták Károlyt, királyként már az első nap elnyerte a britek szívét. Körültekintő, visszafogott ember, nyitott és kíváncsi másokra. Ez a megközelíthetőség édesanyja ideális utódjává teszi őt. Szerzőnk arról ír, milyennek látja a britek új királyát.

2022. szeptember 14. 10:01

Boris Kálnoky írása a Mandiner hetilapban.

III. Károly kiszáll a királyi limuzinból. Ez az a pillanat, amikor Kamilla királyi hitvessel együtt először sétál be uralkodóként a Buckingham-palota kapuján, ami mostantól a hivatala lesz. „Isten áldja a királyt!” – kiáltja a várakozó tömeg. Károly spontán, kezet ráz, köszönetet mond, egy asszony megcsókolja a kezét. Károly továbblépdel, megnézi a palota kerítésén a virágok és köszönetnyilvánítások tengerét, amit az elhunyt királynőnek, édesanyjának küldtek. Megindultságában nem találja aztán a megfelelő bejáratot, segítők mutatják neki a jó irányt.

Fotó: MTI / EPA / PRESS ASSOCIATION IMAGES / Ranald MacKechnie
Fotó: MTI / EPA / PRESS ASSOCIATION IMAGES / Ranald MacKechnie

Uralkodásának első napján érezhetővé vált, ki is Károly: egy jószívű, szeretetre méltó ember. Ahogy beszél, ahogy másokra tekint – nehéz nem kedvelni őt. Ahogy pénteken első, rövid beszédét tartotta, érzelem volt a tekintetében. Igazi hála, igazi szomorúság, igazi szeretet a népe iránt. A britek látták és megértették ezt. A média is. Az új király olyan ember, mint ők.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!