Az albínó lány

2023. július 20. 07:04

2023. július 20. 07:04
Csender Levente

Elindulunk Tápiószentmártonba Csaba testvér nevelt lányához, Katához, ahhoz az albínó lányhoz, aki a Déva című filmben főszerepet játszott, s aki annyira gyengén lát, hogy csupán foltokat érzékel, és egy kávét segítség nélkül nem tud lefőzni.

Kata pár hónaposan került Magyarországról a vajdahunyadi állami árvaházba, onnan vette ki Csaba testvér. Déván felcseperedett, fantasztikusan jó távolugró lett, országos csúcsot ugrott, mehetett volna paralimpiára, de nem ment. Aztán főszerepet kapott Szőcs Petra filmjében, Petra meghívta Cannes-ba, elvitték őket egy nagy hajóval sétahajózni. Volt a lány fején egy kalap, amit a fotózáshoz adtak neki kölcsön, a szél elvitte a fejéről, ő meg utána ugrott a tengerbe, csoda, hogy túlélte.

Egyszer eszébe jutott, hogy meg kellene találni a vér szerinti anyját. A nevét tudták. Csaba testvér beírta a keresőbe, kidobott három opciót. Kettő korban és térben nem stimmelt, egy viszont vajdahunyadi volt. Csaba testvér akart írni neki, de akkor a lány megszorította a karját, és azt mondta, ne. Azóta nem is keresték egyik szülőjét sem. Kata igazi jelenség volt már kislány korában. Gyönyörűen szavalt, színpadon játszott, énekelt, és mindenkit az ujja köré csavart.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!