Hatvan éve hunyt el Horthy Miklós

2017. február 09. 22:42

1957. február 9-én hunyt el a portugáliai Estorilban Horthy Miklós, Magyarország kormányzója a két világháború között. Budapesti bevonulásával emlékezünk a tenger nélkül maradt ellentengernagyra.

2017. február 09. 22:42

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. június 22. 12:49
"Horthy nem ismerte el a trianoni béke diktátumot, azaz Magyarország megcsonkítását." De elismerte. Az ő küldöttsége írta alá. Ha nem ismerte volna el, akkor nem íratta volna alá.
medve
2017. június 22. 12:49
Kádár János saját népének forradalmát elárulva került hatalomra, különben soha nem lett volna ott. Utána gyilkoltatott, ölt. Egy besúgós kommunista rendszernek köszönhetően volt hatalmon, még annak puhább változatát is képviselte. És hogy integessenek neki május 1-jén, ahogyan te írod, eladósította az országot, hogy sörrel és Trabanttal befogja a szánkat. Trianon, Horthy, Szálasi, Rákosi és Kádár mind egy eleme annak az isten-verte XX. szűzadnak, ami számunkra egy kibaszott nagy szívás volt.
Box Hill
2017. június 22. 12:48
Márai 1947-ben : "E két évben bennünket, akik nem vagyunk kommunisták, társadalmilag, anyagilag s talán személyesen is megőröl az idő. Ezt a sorsot csak kevesen vállalják, a többség hanyatt-homlok menekül a Párt védőszárnyai alá, megtagad elvet, meggyőződést, múltat, mindent a holnapi száraz kenyérért; különösen feltűnő a zsidóság tódulása; ugyanaz a zsidóság, amely tegnap keserű-kegyetlen számonkéréssel fordult a keresztény társadalomhoz, mert "nem állt ellen" a náci követeléseknek, ma fejvesztve rohan egy parancsuralom csatasorába, és eszében sincs "ellenállni".
Akitlosz
2017. június 22. 12:47
Különben is altengernagy volt, nem ellentengernagy. Ha már ilyen cikket írnak, akkor valami minimális szakmai színvonalat vihetnének bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik