Száz év tükrében a nagy háború 1916-2016

2017. január 27. 17:23

Az Aspektus történelmi ismeretterjesztő vetélkedőjének első három helyezettjéről.

2017. január 27. 17:23
Gecse Géza
Mandiner

Az Aspektus történelmi ismeretterjesztő vetélkedőjének első három helyezettje

Az első helyezett Sándor Ágoston, a Fasori Gimnázium harmadik osztályos tanulója, aki 1999. május 1-én Budapesten született. Ágostonék öten vannak testvérek: három nővére és egy öccse van. Tizenkét éve cselgáncsozik. A zene élete fontos része, főként a klasszikus zene kedvelője, Chopin és Csajkovszkij a kedvenc zeneszerzői. De zongorázik és gitározik is. Mégsem muzsikus, hanem angol és informatika szakos tanár szeretne lenni. 

Egyszer rátalált édesanyja orosz könyvére, azóta hobbiból oroszul tanul, mert tetszik neki a nyelv.

Íme a győztes videója:

Álmunkban sem gondoltuk, hogy olaszok lesznek világháborús történelmi ismeretterjesztő klip-vetélkedőnk második helyezettjei! Hárman készítették a száz évet - az erőszak vonalára felfűző – legalábbis általunk kevéssé ismert, híradós felvételeket felhasználó produkciójukat. A képen balról jobbra haladva az első a 26 éves Paolo Bareggi Milanoban zenei tanulmányokat folytat és web-design-nal is foglalkozik. Klipjükben a zenét ő komponálta!

 Antonella Di Mauro 31 éves Nápolyban él, honlapfejlesztéssel foglalkozik, míg a kép jobb szélén a 27 éves Luca Broglia Sirmioneban lakik és fotózással foglalkozik. Mindannyian úgynevezett önkéntes munka keretében jártak Magyarországon!

 

Íme második helyezett videójuk:

 

Harmadik helyezett Varga Dávid, aki Tiszaburán, egy kis faluban él a szüleivel és a 16 éves húgával. Hobbija az írás (vers, novella, kisebb monológok), régen szívesen rajzolt, viszont időhiány miatt ezzel, mint ahogy a zenével sem igazán foglalkozik, pedig korábban zongorázott és gitározott is. Most az ELTE TTK osztatlan tanár szakos hallgatója matematika-fizika szakon. Tanítani és gyerekekkel szeretne foglalkozni. Íme Varga Dávid Bruszilov-offenzívát összefoglaló videója:

 

És íme a klip, ahol valamennyi díjazott együtt szólal meg:

Gecse Géza

az Aspektus témafelelőse

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Új Aspektus
2017. január 29. 09:33
www.aspektus.eu
Tehetős Totó
2017. január 28. 23:30
Ha a magyar iskolákban még most is a Központi Hatalmakat teszik meg főbűnösnek a háború kirobbantásában, nagyon szomorú... ...hogy a háborúban a fegyvereké a szó: evidens.
Gajdics Otto
2017. január 28. 23:30
Nagyszerű kezdeményezés! Szívből gratulálok!
Akitlosz
2017. január 28. 12:44
Jó, de mi az az Aspektus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik