Felmérés: minden esély megvan arra, hogy Szentkirályi legyen a következő főpolgármester

2024. május 04. 15:15

Egyre több jel utal arra, hogy Magyar Péter és Vitézy Dávid megosztja Karácsony Gergely szavazóit.

2024. május 04. 15:15

Nyitókép: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád

Szentkirályi Alexandra lehet a befutó Budapesten, ha fel tudja sorakoztatni a 35-40 százalékos saját táborát, mivel Magyar Péter és Vitézy Dávid megosztja Karácsony Gergely főpolgármester szavazóit – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője, aki Závecz Tiborral, a Závecz Research igazgatójával beszélgetett az önkormányzati választásokon induló pártok és politikusok esélyeiről a Reaktor konferencia extra: választások éve című rendezvényen – írja a Magyar Nemzet.

A Nézőpont vezetője szerint a kutatásokkal most érdemes megvárni a listaállítás és a polgármester-állítás végét, mert gyorsan változik a helyzet, és fontos kérdés, hogy kiket aktivizál a jelenlegi helyzet. Karácsony Gergely esélyeit javítja, hogy hivatalból indulni kellemesebb pozíció, és a szimpatizánsai elhiszik neki, hogy a kormány miatt nem tudott tenni semmit az elmúlt öt évben – vélekedett.

Mráz Ágoston Sámuel arra is rámutatott, hogy Karácsony Gergely nagynak vélt előnyét egy olyan közvélemény-kutató cég mutatta ki, amelyikről tudni lehet, hogy Karácsonyéktól kap megrendeléseket.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezenfelül az is izgalmas kérdés, hogy azok a Magyar Péter-támogatók, akik ellenzéki szavazók és elégedetlenek a baloldal teljesítményével, Karácsonyt a régi vagy az új baloldal politikusának tartják.

Tekintve, hogy Gyurcsány Ferenccel, a régi baloldal politikussal összefogott, illetve a Fidesz is erre világított rá a kampányában, csökkentek Karácsony esélyei.

A Fidesznek jót tesz az, ha Karácsony szavazótábora csökken vagy megoszlik, ezért nem véletlen, hogy Szentkirályi Alexandra Gyurcsány szerepvállalására hívja fel a figyelmet.

Ezzel a Fidesz-tábort mozgósítani tudja, valamint az ellenzéket megoszthatja, tehát a Fidesz főpolgármester-jelöltje jól használja ki az aktuális politikai helyzetet – vonta le a következtetést a Nézőpont vezetője. Hozzátette, kételkedik Karácsony Gergelynek abban az állításában, hogy Magyar Péter szavazóinak 95 százaléka a jelenlegi városvezetőt fogja támogatni.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva tudja elolvasni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­z­i n­i­m­­f­o­m­­á­­n­­­i­­­á­­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Tommaso
2024. május 04. 21:47
Minden esély megvan arra, hogy Szentkirályi legyen a választáson A HARMADIK. És a júniusi napfényben a BRONZÉREM is szépen csillog. Ha 1000 induló közt éred el, De nem, ha három közül leszel harmadik.
Tommaso
2024. május 04. 21:46
Magyar Péter és Vitézy Dávid nem oszt6ja meg Karácsony Gergely szavazóit. Ugyanis közülük csak az egyik indul a főpolgármesterválasztáson. Inkább a 35 - 40%-nyi jobboldali szavazó osztódik Vitézy és Szentkirályi között. Ezért HÁLA ISTENNEK, SEMMI ESÉLY arra, hogy Szentkirályi legyen a következő főpolgármester
Tommaso
2024. május 04. 21:45
Budapest az utolsó európai diktatúra fővárosa. Alexandra helytartó szeretne lenni. de nem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!