Gulyás Gergely elmondta, mit gondol Magyar Péterről

2024. április 11. 13:08

A miniszter jelezte, korábban és jelenleg is Varga Juditot támogatta annak exférjével szemben.

2024. április 11. 13:08
null

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A csütörtöki Kormányinfón kérdést kapott Gulyás Gergely, mit gondol Magyar Péter politikai színrelépéséről, amire a Miniszterelnökséget vezető miniszter elárulta, 2018-ban beszélt Magyar Péterrel, mikor Orbán Viktor felkérte Varga Juditot államtitkár pozícióra, akkor Magyarnak elmondta:

a feleségét kiválóan alkalmasnak tartom EU-ügyi államtitkárnak. Őt nem”. 

Gulyás Gergely hozzátette, véleménye azóta nem változott. 

A tárcavezető leszögezte, Magyar Péter politikai színrelépését késeltetni igyekezett, nem tartja őt alkalmasnak politikusnak. Arra az újságírói felvetésre, miszerint Orbán Viktor, Rogán Antal vagy Gulyás Gergely megjelent-e már tanúként a bíróságban a Magyar Péter hangfelvételének ügyében, Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy ő nem volt.

Az ügyészségi iratok, valamint Magyar Péter hangfelvételének ügyében megjegyezte, olyan feltételezés ez, amelyet megalapozatlannak és lehetetlennek tart, így nincs értelme annak a kérdésnek, hogy Polt Péter lemond-e. 

Arra a kérdésre, hogy a miniszter tett-e feljelentést vagy indult-e vizsgálat Magyar Péter zsarolása miatt, jelezte, őt nem zsarolta senki, de nem szereti, ha fenyegetik. 

Mint mondta, az utolsó üzenet, amit Magyartól kapott, a büntetőjogi határt nem lépte át álláspontja szerint. Újságírói kérdés volt, hogy lehet-e Magyar Péternek olyan hangfelvétele, melyen Gulyás Gergellyel beszélget a Schadl–Völner-ügyről, a miniszter azt felelte, közéleti témákról a lehető legritkábban beszélt az utóbbi években Magyar Péterrel, a Schadl–Völner-ügyben ismert anyagok alapján pedig nincs alapja annak, hogy ő bármit is mondott volna ezzel kapcsolatban. 

Magyar Péter pártalapításáról annyit mondott: hagyjuk az olyan baloldali hülyeségeket, hogy a kormány majd megakadályozza Magyar Pétert bármilyen indulásban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­g­­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­y­o­­k­ ­v­­á­­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
nemecsek-3
2024. április 11. 19:52
A rendszerváltás óta sok különböző kvalitású magát politikusnak aposztrofáló illető tette tiszteletét a palettán. Voltak / vannak szimpla értelmi fogyatékosok hazaárulók, hülyék különféle pszichiátriai esetek, részegesek drogosok, de most, hogy ez a mérhetetlenül undorrító primitív végtelenül öntelt buta mamacucuskája seggdugasz új kategóriát teremtett máris sokkal megértőbben tudunk az előbbiekhez viszonyulni.
google-2
2024. április 11. 18:00
Hiába tartották alkalmasnak a feleséget, ha a férj belekontárkodott annak munkájába.
paracelsus-2
2024. április 11. 15:59
Nagyszerű választás Vitályos Szentkirályi helyett. Határozottan, ellentmondást nem tűrő módon kezelte a bolsi csürhét. Nem is szabadultak el a vicsorgó patkányok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!