Félelem és reszketés lett úrrá a tengerentúli balosokon, szerintük a CPAC-tanácskozás „dermesztő betekintést engedett az amerikai jobboldaliság jövőjébe”

2024. április 26. 18:55

A CPAC Hungaryt a republikánusok Magyarországnak nyújtott ajándékának nevezi a szerző.

2024. április 26. 18:55
TRUMP, Donald

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egy évente megrendezett magyarországi politikai konferencia borzongató képet nyújtott az amerikai konzervativizmus jövőjéről – ezzel felütéssel kezdődik a Yahoon olvasható cikk, ami eredetileg az MSNBC-n jelent meg. Az elemzés természetesen az idén is megrendezésre kerülő CPAC Hungary kapcsán készült.

A CPAC Hungaryt a republikánusok Magyarországnak nyújtott ajándékának nevezi a szerző, Ja'han Jones a The ReidOut Blog írója . „Az esemény az amerikai mintájára a jobboldali nyafogás és a különböző országok konzervatív mozgalmainak képviselői által indított illiberális támadások éves kiállításává vált” – írta Ja'han Jones.

Jones szerint az idei előadói lista a „szélsőjobboldali ideológusok és szélhámosok listáját kínálja” – „Magyarország tekintélyelvű miniszterelnökétől”, Orbán Viktortól és kormányának több tisztviselőjétől kezdve az olyan amerikai konzervatívokon át, mint Paul Gosar arizonai képviselő és Kari Lake szenátorjelölt, valamint olyan „szélsőséges ikonokon” át, mint Geert Wilders holland politikus.

Az amerikaiak számára a CPAC Hungary ablakot nyit arra, hogy milyen társadalommá válhatunk, ha Donald Trumpot – aki dicsérte Orbán diktatórikus vezetési stílusát – ősszel elnökké választják” 

– fogalmazott a blogger. „Az esemény a MAGA mozgalom Orbánnal folytatott szerelmi viszonyából született Orbánnal, aki szidta a »kevert fajú« társadalmakat, segített a választások manipulálásában, hogy pártja hatalmon maradjon, kormányát arra használta, hogy a magyarországi szabad sajtót célba vegye, elítélte a muszlim bevándorlókat és marginalizálta az LMBTQ embereket, mindezt annak érdekében, hogy Magyarországot »illiberális állammá« tegye” – írta publicisztikájában a szerző.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Performan
2024. április 26. 21:06
Ezek szerint jól sikerült.
Boruss Demeter
2024. április 26. 20:57
A legendák szerint a török asszonyok azzal ijesztgették a gyerekeiket, ha rosszalkodtak, hogy "Itt jön Hunyadi" Lassan ott tartunk, hogy a liberálisnak becézett szélsőbalosok Orbánnal ijesztgetik a...a...a kutyájuk,at, mert a gyerekvállalás macera, megakadályozza a szülők nihillista kiterjedését és klímagyilkos is.
Boruss Demeter
2024. április 26. 20:53
A libsiknek lehetne csinálni egy szellemvasutat, mint a "Tanú" című filmben. Csak őket ilyenekkel lehetne ijesztgetni, mint nemzet, vallás, a férfi az férfi, a nő az nö, meg hasonlókkal.
EX_Terminator
2024. április 26. 20:26
Jó szórakozást ennek a baromságnak a szétveréséhez ezzel már végeztem, és ha csak valami új nem jön nincs vele több teendőm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!