A Momentum sem érti a „Magyar-jelenséget”, súlyos identitásválság jelei mutatkoznak

2024. április 19. 21:24

Kiábrándító, amikor egy liberális párt sem őszinte, nem egyenes, nem elvszerű.

2024. április 19. 21:24
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Photo by Ferenc ISZA / AFP

„A Momentum ugyanakkor került a hazugság kultúrájába, amikor a DK, amikor belépett a NER-be, résztvett a csaló parlamenti választásokon, beült Orbán kirakatparlamentjébe, s ezzel a többi ellenzéki párttal együtt hiteltelenné vált, így senki nem lát esélyt arra, hogy Orbán rendszerét megdöntsék, amiben teljesen igazuk van.

Ezért liberális pártként a Momentumnak kellene kezdeményeznie a stratégiaváltást, amely a hiteltelenséget megszünteti,

hogy a párt milyen demokratikus, egyenlő feltételek mellett hajlandó résztvenni a parlamenti választáson, s milyen jogok biztosítása mellett hajlandó beülni a parlamentbe. Ha élére állna a korrekciónak, lendületet venne a Momentum.

Annál is inkább, hogy Magyar Péter pontosan ezen az úton indult el, és ugyanabba a csapdába tart a pénzért, amiben vergődik az ellenzék, és amiből nem mer kilépni. Erről kellett volna beszélnie, megerősítve azt az állításukat, hogy Orbán ellen csak az EU-ban lehet eredményesen fellépni. Ezért csak az EP-választáson szabad résztvenni.

Még akkor is, ha az épp olyan egyenlőtlen feltételek között zajlik, mert utána a mandátum valódi jogokat biztosít, nem úgy, mint a magyar parlamentben. Ezért azt kellett volna csak mondani, hogy mindenki olyan ellenzéki pártra szavazzon, amely Orbán ellen megy az EP-ben. Mert Magyar pártja biztosan nem fog, a DK pedig bizonyította, hogy nem teszi ezt.

Kiábrándító, amikor egy liberális párt sem őszinte, nem egyenes, nem elvszerű. Mit lehet akkor várni a többiektől, akik még elméleti szinten sem fogadják el az elvszerűséget?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­g­­­ö­­s­­ ­­l­á­­­n­­y­o­­­k­ ­v­á­­­r­n­­a­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Málaga21
2024. április 20. 20:33
Csavarodik befelé a csávó.
robertdenyiro
2024. április 20. 11:33
"hogy a párt milyen demokratikus, egyenlő feltételek mellett hajlandó résztvenni a parlamenti választáson, s milyen jogok biztosítása mellett hajlandó beülni a parlamentbe." Elmeháborodott Bartus, a vonyító patkány alternatív dimenziója. Nem létező dilemma. A következő parlamenti választásnál a romentum parlamenten kívüli párttá válik, semmilyen kitalált jogok mellett sem lesz annyi szavazójuk hogy bejussanak.
google-2
2024. április 20. 10:14
Az egyenlő feltételek azt jelentik ebben az esetben, hogy ugyanannyian lennének kedvesek az ellenzékre szavazni, mint a Fideszre? Mert az ellenzéki pártoknak pont ez a bajuk, hogy nincs elég szavazójuk. Kötelezni kellene a népeket, hogy hazaárulókra szavazzanak!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!