Zsidó vezető: A Jobbik számára az egyetlen megoldás, hogyha felszámolja önmagát

2024. február 08. 09:54

„Milyen érdekközösség foglya Gyöngyösi Márton?” – teszi fel a kérdést a TEV főtitkára.

2024. február 08. 09:54
null

Mint arról a Mandiner beszámolt, kiszivárgott Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnökének egy korábbi levele, amelyben a politikus úgy fogalmazott Orbán Viktorról: „Legszívesebben azt írtam volna, hogy egy cionista bérenc, a lubovicsi (sic!) szekta foglya, de ebből nem biztos, hogy jól ki lehet jönni”.

Az üggyel kapcsolatban nem rég megkerestük Szalai Kálmánt, a Tett és Védelem Alapítvány főtitkárát, aki lapunknak úgy fogalmazott, hogy az ilyen kijelentés soha, semmilyen körülmények között nem fogadható el. Szalai most a Hír Tv Napi aktuális műsorának vendége volt. Elmondta, hogy emögött a mondat mögött mindenképpen valamiféle antiszemita attitűdöt sejt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elmúlt évek információi alapján azt a következtetést vontuk le, hogy a Jobbik – amely egy bűnös gondolatban született párt – organikusan az antiszemitizmusával együtt fejlődött, a politikai üzeneteit rendre az antiszemita motiváció köré építette. Ahogy korábban is mindig mondtunk, 

ma is azt gondoljuk, hogy a Jobbik számára az egyetlen megoldás, hogyha felszámolja önmagát, és ezzel megtisztítja a magyar közéletet ettől a gondolattól” 

– fogalmazott a zsidó vezető.

Úgy véli: a cionizmus és a magyar miniszterelnök közös emlegetése ebben a kontextusban mindenképpen egy antiszemita megnyilatkozás, és követi azt az évszázados múltra visszatekintő világmagyarázatot, ami összeesküvéselméletek szintjén még ma is jelen van a világban.

Ezt is ajánljuk a témában

Szalai Kálmán arról is beszélt, hogy felvetődik a kérdés, hogyha Gyöngyösi Márton ebben a levélben valakinek a foglyaként beszél Orbán Viktorról, akkor ezen logika mentén, ő vajon kinek lehet a foglya. 

Látható, hogy az a fajta Irán-barátság, amit a párt intézményesen ápolt az elmúlt években, és az a fajta antiszemitizmus, amit az elmúlt hónapokban látunk a nyugati városokban – amelyekről egyértelműen kimutatható az iráni rezsim finanszírozói háttere – akkor vajon Gyöngyösi Márton az Európai Parlamentben kinek az érdekeit képviseli? 

Milyen érdekközösség foglya Gyöngyösi Márton?” 

– tette fel a kérdést a főtitkár, aki szerint az, hogy a politikus a kamerákba elmondja, hogy ő soha nem volt antiszemita, ettől még ők nem hiszik el neki.

A Jobbik számolja fel magát, szüntesse meg magát! 

Remélhetőleg a politikai közélet szemétdombjára kerül idővel” 

– szögezte le.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 08. 13:48
Ez a büdös zsidó eltébedztette a hászamot megint. A végén meg majd akvékol, amikor ismét kihúzza a gyufát.
kunfia1
2024. február 08. 13:28
B_kanya 2024. február 08. 12:21 "kunfia1 2024. február 08. 10:10 Ismerjük Orbán embereinek igazsághoz való viszonyát, " A kanfiúk ismerik? És ha igen, miért hazudtok róla? " Tehát azt állítod, hogy Orbán nem tisztességes, becsületes, nagy formátumú államférfi, aki mindig igazat mond, és sosem lop?
hátakkor
2024. február 08. 13:07
Sztem a bajtársias közösség , a Mozgalom már felszámolta magát..
Osztap_Bender
2024. február 08. 13:03
A "zsidó vezető" talán az izraeli hadsereg gyilkosainak üzenhetne, emberi viselkedésre szólítva fel őket. A magyarországi dolgok nem tartoznak az itteni zsidók hatáskörbe. Az államhatáron ott vannak a nagy, jól olvasható táblák: Magyarország. Aztán akinek nem tetszik, böszme seggnyalójuk szavaival élve, "el lehet menni".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!