Számtalan embert ismerek, aki elárulta hajdani barátait

2024. február 12. 14:32

Aki világgá röptet olyan történeteket, amelyeket el kellene magában temetnie, annak semmi keresnivalója a közéletben.

2024. február 12. 14:32
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Számtalan embert ismerek, aki elárulta hajdani barátait. Szinte kivétel nélkül mind sértettségük és megtiport egójuk miatt tették, amit tettek, leginkább azért, mert nem voltak elég jók vagy nem kellettek abban a rendszerben, ahova tartozni akartak. Amióta elhagyták addigi közösségüket, kibeszélt történeteik egyre túlzóbbá és színesebbé váltak, hiszen nem az igazságot keresik, hanem bosszút akarnak állni, következésképpen égető szükségük van a közfigyelemre.

Aki elárulja a volt barátait, azzal az ember soha többé nem bánhat úgy, mint azelőtt. Az árulás ugyanis szimplán csak árulás. Aki pedig az árulót ünnepli, elfeledkezik arról, hogy az illető – kalandor és nyughatatlan természete miatt – holnap újra fordít a köpönyegen, és azt is garantáltan elárulja, akivel most éppen együtt örömködik az árulásban.

Aki méltányosságból vagy egyszerűen békességvágyból nem tudja megőrizni a tudomására jutott bizalmas információt,

aki világgá röptet olyan történeteket, amelyeket el kellene magában temetnie, annak semmi keresnivalója a közéletben.

Sorsa a végén mindig látványos bukás, lelepleződés, erkölcsi megsemmisülés.

Sok ilyet láttam már. És ezek az emberek már sehol sincsenek, esetleg hülyék prédikátorainak szegődtek, olykor pedig láthatóan megbolondultak egy kicsit a folyamatos kavarásban. Aki elárulja a barátait, abban nincs, mert nem lehet bizalma senkinek. Ilyen egyszerű ez, igen. Soha nem lehetsz áruló.”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 414 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. február 15. 07:18
Te vagy az Zöldi, akinek nincs keresnivalója a közéletben. Meg Bayer. Meg Balog. Meg Rogán. Meg Tiborcz. Meg Szalay Bobrovniczky. Nem Magyar Péternek, nem Varga Juditnak és nem Nováknak.
gekk
2024. február 13. 20:05
Hello röfik! Zabáljátok ezt a moslékot is. Megérdemlitek.
gekk
2024. február 13. 17:00
Ez az aljafidkány nap mint nap bebizonyítja hogy mindig van lejjebb orbit szoponcainak.
august
2024. február 13. 14:05
MP-nek segítségre van szüksége. Valami megszakadt benne és nem ura önmagának. Én értem, hogy a volt feleségét védi, de inkább már árt neki. ----------- Ez csak gyenge próbálkozás, hogy a feleségét védi, több alkalommal is védhette volna korábban, nem akármilyen vádak elhangzása után, de soha nem tette, csak most. Azt sem lehetett tudni, hogy a világon van. Viszont a folytatásos médiaszereplések inkább azt az érzetet kelti az emberben, hogy a visszaemlékezéseinek lehet hogy az lesz a címe, hogy egy ágyban az ellenséggel. -Ugyanis Varga Judit szerintem nem az az ember, akit bárkinek meg kéne védeni, (főleg nem MP-nek, és éppen így )- a másik dolog, remélem azért a hálószobatitkokat nem fogja a Telexen, a Partizánban vagy a Blikkbek "kiteríteni". Már a felnövekvő gyerekeire is tekintettel. Amúgy engem valahogy mindig meglep, hogy a magasabb polcra pozícióba emelt emberek, milyen emberi mélységbe képesek jutni valamilyen általam ismeretlen okból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!