Cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya – három évvel a Széder-est előtt ilyen szavakkal illette Orbán Viktort Gyöngyösi Márton

2024. február 07. 09:42

Korábban zsidókat listázott volna a Jobbik néppártosodott elnöke, de állítása szerint azóta megszelídült.

2024. február 07. 09:42
null

Kiszivárogtak a Jobbik belső levelezései, amelyekből többek között kiderült, mit gondol a párt jelenlegi elnöke Orbán Viktorról. Gyöngyösi Márton, akkor még elnökhelyettesként Stummer János párttársával arról beszélt, mi legyen az álláspont „az iráni helyzettel kapcsolatban” megfogalmazott közleményükben. Egyik észrevétele az volt a jelenlegi pártelnöknek, hogy 

„Orbán provokációnak is beillő megjegyzését nem akartam közvetlenül kommentelni, inkább indirekt módon, az USA lépésének kritikáján és elítélésén keresztül. Legszívesebben azt írtam volna, hogy 

egy cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya, de ebből nem biztos, hogy jól ki lehet jönni”.

A 2020. január 9-i levelezés  azután íródott, hogy a Jobbik saját bevallása szerint néppártosodott és elhatárolódott korábbi, radikális nyilatkozataitól, de még azelőtt, hogy kipával a fején elment volna Pressmanék Széder-estjére tavaly tavasszal. Gyöngyösi Márton volt az ráadásul, aki 2012-ben parlamenti beszédében arról értekezett: listázni kéne a zsidókat, mivel nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak” – jelentette ki korábban a parlamentben a Jobbik jelenlegi elnöke. 

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2024. február 07. 17:46
Megint kiderült, hogy náci a náci? 😲
alexandrosz-2
2024. február 07. 15:43
Igaza volt. Ma is igaz. A vétótlan köpcös geci egy szarrá zsarolt zsidó csicska. Aljas, sunyi, hazug alak.
Theorba
2024. február 07. 14:22
Ez az egész olyan. mintha mondjuk egy amerikai nazarénus csoportocska megkörnyékezné Orbán Viktort, s ezáltal az EGÉSZ MAGYAR KERESZTÉNYSÉG-et próbálná megreformálni-képviselni..
2024. február 07. 11:22 Szerkesztve
Nem védem Gyöngyösit, de speciel abban igaza volt, hogy nekünk választóknak jogunk lenne tudni, hogy a parlamentben kinek van külföldi állampolgársága. És ez nem listázás !!!! Tudniillik ez egy idegen ország befolyása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!