A magyar miniszterelnök Fico mögött keres valamiféle paravánt

2024. február 06. 18:11

Korrumpálni kell a kisebbségi magyar közösségeket is.

2024. február 06. 18:11
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Olyan drámai volt a múlthéten figyelni, hogy a magyar miniszterelnök tulajdonképpen (a nem is olyan régen magyarellenes) Fico mögött és mellett keres valamiféle paravánt. Maszkot: nem vagyok egyedül, vannak szövetségeseim, nem én vagyok a forgalommal szembemenő teherautó. Ahhoz, hogy ezt a látszatot fent lehessen tartani nem csak a környező államok bábozásra alkalmas politikusait kell megtalálni, korrumpálni. 

De korrumpálni kell a kisebbségi magyar közösségeket is. 

Sajtón, kultúrán, gazdasági életen keresztül alkalmassá kell tenni arra, hogy rendelődjenek alá ezeknek a kisebbségbarátnak nem nevezhető, áleurópai együttműködéseknek. Simuljanak bele a tájba. Ne legyenek kritikusak, de lehessen őket felhasználni ürügyként, látszatként. Magyarországon, ahol a sajtó bedarálása, a propaganda kiépülése mellett azért maradtak még működőképes struktúrák, és maradt egy-két még ellenállásra, kritikára képes társadalmi szegmens ez nehéz de nem túlélhetetlen helyzeteket teremt. A kisebbségi közösségekben, amelyek törékeny, kiszolgáltatott, jól kontrollálható szűk közösségek, ez végzetes.”

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2024. február 08. 07:08
Boróka, te egyedül vagy ennyire hülye vagy edződ is van?
Phm045
2024. február 07. 14:18
FOS
dupree
2024. február 07. 13:25
Antimagyar koccintó vagy te is, írjál inkább az Adevarulba.
auditorium
2024. február 07. 11:41
Ciróka Maróka, várd meg először a júniusi EU-s választásokat. Akkor látni fogod ki keres paravánt ki mögött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!