Képzeljék el, milyen az, amikor Rétvári megpillant egy Schiele-képet, és Németh Szilárd kapja el hanyatló testét!

2024. január 14. 08:33

Schiele műveiben tárgyiasul minden, ami liberális korunkban undorító, főleg az emberi test.

2024. január 14. 08:33
null
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Annak idején, amikor beiratkoztam Pesterzsébeten a Kossuth Gimnáziumba, számomra a legfontosabb az volt, hogy német tagozatra járhassak. Aztán feltették a kérdést, hogy humán vagy reál tagozatra szeretnék-e beiratkozni. Amikor a humán szakot jelöltem meg, nem is tudtam, hogy mekkora mázlim van. Negyedikben fél évig logikát, fél évig művészettörténetet tanultunk. Ez volt az a két tárgy, amit a legjobban szerettem, és amit a későbbiekben, főleg az egyetemen a legjobban tudtam hasznosítani.

Azt hallom, hogy a magyar középiskolákban meg akarják szüntetni a művészettörténet oktatást. Arról, hogy logikát egyáltalán tanítanak-e még, arról meg nem is tudok.

Akarva-akaratlanul is belebotlottam Mága művész úr újévi koncertjének a felvételébe. Az úri közönséget így utólag simán beíratnám művészettörténet képzésre.

A múltkor már elmerengtem azon, hogy mi lenne a mi, mélymagyar, eszméletlenül keresztény, kormányzó elitünkkel, ha Egon Schiele-kiállítás nyílna Budapesten. Szerintem Kövér László duplán kihirdetné a rendkívüli állapotot, mondván Schiele műveiben tárgyiasul minden, ami liberális korunkban undorító, főleg az emberi test.”

Nyitókép: YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. január 21. 11:52
Ezt a szerencsétlen, züllött, alkoholista Havast lassan már sajnálni kell.
Lajoss
2024. január 21. 10:45
Az agyatlan 🐑-sereg a NER bázisa. 🥲
nagyi1954
2024. január 15. 19:13
Csak rá kell nézni a fényképére. Tuti, hogy nem százas, jó ha huszas.
Tapeino
2024. január 15. 06:35
Tedd le a piát! Utoljára figyelmeztetlek! (orvosod)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!