Miskolc példája mutatja, hogy a Jobbik volt a kapudrog az egykori szocialista szavazók Fidesz-függéséhez

2023. december 11. 18:07

A Fidesz akár vissza is veheti Miskolcot.

2023. december 11. 18:07
Hont András
Hont András
Átlátszó

„A Fidesz akár vissza is veheti Miskolcot, bár erre kisebb az esély. Országos szempontból viszont inkább az az érdekes, hogy az elmúlt másfél évtized miskolci választásain látszik az, hogy a volt szocialista szavazók százezrei hogyan találtak utat – a Jobbik érintésével – a jelenlegi kormánypárthoz.

Október közepén jelentették be, hogy a DK és az LMP nem Miskolc jelenlegi polgármesterét, a 2019-ben ellenzéki támogatással győztes Veres Pált, hanem a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjét, Hegedűs Andreát támogatná a jövő évi önkormányzati választáson. A meglepőnek is nevezhető egységbontást Hegedűs egy interjúban úgy indokolta, hogy Miskolc nem bír ki még ilyen öt évet, »a döntés- és cselekvőképtelenség, irány- és elvnélküliség, a felelősség vállalásának hiánya tovább nem folytatható«. Mindez egyértelműen a város elöljárójának címzett kritika, de helyi forrásaink inkább az MSZP és a többi párt közti feszültségről beszélnek.

Pedig a városvezetést ellenzéki oldalról eddig elsősorban azért érte kritika, mert állítólag túl együttműködő a Fidesszel, például többen nehezményezték, hogy Veres elfogadta a fölkérést kuratóriumi tagnak a miskolci egyetemi alapítványba. Az eredetileg miskolci Jakab Péter, volt Jobbik-elnök, aki mostanság a legantiorbánistább pozíciót foglalja el, szintén többször támadta a városvezetést a Fidesszel való állítólagos kollaboráció miatt. Így célkeresztbe vette a vízközmű átadását a kormánynak, azt, hogy nem álltak ki egy tervezett akkugyár ellen, vagy éppen azt, hogy támogatást nyújtanának egy alapítványnak, amelyhez a helyi fideszes parlamenti képviselőnek is köze van.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. december 12. 18:50
Te semmit mondó hülyegyerek!!! Kilóg a fidesz fasz a szádból Hont geci!!!
syphax-2
2023. december 12. 08:56
Tős-gyökeres miskolci vagyok és azt úgy nagyjából tanúsitom jómagam is, hogy igaz az--MINT HELYZETKÉP--AMIT ITT HONT ANDRÁS FÖLVÁZOL-T- VISZONT! a DK-s Hegedűs Andreának, mint jövő évi polgármester-aspiránsnak a Hont által közölt ideidézése a publicista mindenféle kisérő kritikája NÉLKÜL(!) nem kevéssé álszent és hypokrita, szemforható. Hiszen 2019 őszén Hegedűs Andrea mint a helyi "szivárványkolaició" vaskos egyénisége igencsak "benne volt" a korábbi Fidesz.KDNP-s városvezetést megbuktató brancs-ban. Sőt! a Veres Pál mostani polgármestert támogató és hatalomban tartó AKTIV KOALICIÓ CSELEKVŐ ELEME, ILL. NEM-CSELEKVŐ TEHETTETLENSÉGES ARGUMENTUMA volt mindmostanáig, azaz idén október közepéig. Szóval hiába dumál H.A,, ő ugyanúgy nem csinált semmit, amint ahogyan Veres Pál sem nagyon. Csak most nagyhirtelen fölbátorodott--gyurcsány, dobreff, nmeg az árnyékszékleti- gittegylet mantráin Hegedűs, oszt' most úgy tesz, mintha neki semmi része nem lett volna ebben a KÖLDÖKNÉZÉSBEN, AMI VAN.
llnnhegyi
2023. december 11. 21:49
Újra jön a Fidesz!
tapir32
2023. december 11. 20:47
"A destabilizációnak döntő szerepe volt Hitler hatalomra jutásában, mivel a német emberek azt várták Hitlertől, hogy amennyiben ő kerül hatalomra, akkor az utcai harcoknak vége lesz." Wiki Azért utáljuk a balliberális destabilizátorokat, a NoÁrokat és társaikat, mert nem akarjuk Gyurcsányt a szemkilövetőt és Dobrevet a magyar gyalázót! Azért utáljuk a balliberális gazdasági destabilizátorokat, mert a forint gyengítésével, az infláció gerjesztésével zsarolják a népet és az EU-s pénzek visszatartatásával akarnak hatalomra jutni! Azért utáljuk az ellenzéket mert felelőtlenül politizál! A baloldali összefogás propagandájában az szerepelt, hogy hatalomra jutásuk esetén azonnal megszüntetik az orosz gáz és olaj importját, Paks II-t nem építik meg és Paks I-et azonnal leállítják. A rezsicsökkentést és az ártámogatást eltörlik. Ha, ez megvalósul akkor, Magyarország már rég tönkre ment volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!