A félelem átölelte az Adventet

2023. december 09. 08:01

A keresztény kultúra háromfrontos támadás alatt áll: fizikai erőszak, iszlám hódítás, s belső erózió.

2023. december 09. 08:01
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PestiSrácok

„Talán utóbbi a legborzasztóbb, ugyanakkor végtelenül szomorú is egyben. Ostoba vitákat vívunk arról, hogy mi az európai (nyugati) civilizáció gyökere. Antikvitás? Zsidó és keresztény kultúra? Felvilágosodás? Szabadság, egyenlőség? Demokrácia? Netán jogállamiság? Dűlőre nem jutunk, miközben felemésztjük magunkat.

A félelem átölelte az Adventet. Iszlamista terroristák állnak lesben, palesztinok festik a sárgacsillagot, balliberális megmondóemberek gyalázkodnak. Pedig az örök érvényű törvény – ha tanulunk a történelemből – kimondja, hogy egy civilizáció nem csupán a külső erők terhe alatt pusztul el, hanem előbb belülről bomlik szét. Először morálisan, majd kulturálisan – elvesztve minden transzcendens, az egyén felett álló szellemi értékét. Mi ebben az állapotban vagyunk, pedig – az ortodox közösséget is számba véve – több mint kétmilliárd keresztény él a földön, de Európától keletre és délre üldözik őket, Nyugat-Európában pedig egyre ijesztőbbé váló keresztényellenesség tapasztalható. Ez Európa és a nagyvilág kereszténységének jelenkori diagnózisa, változtatni azonban sosem késő.

A világon ma több millió keresztényt üldöznek, pusztán hitük miatt. Csak ebben az évben több ezer embert gyilkoltak meg Afrika- és Ázsia-szerte. Európa pedig hallgat, homokba dugja a fejét. Az érzékenyebb fiataloknak is előbb jut eszükbe a bálnák megmentése vagy a kóbor kutyák felnevelése, esetleg egy-egy szerencsétlen bevándorló étkeztetése, mint az, hogy az azonos kultúrához tartozó, Európából szétáramló, a kontinens közös civilizációs fundamentumát adó kereszténység a legüldözöttebb vallássá vált a világon. Valahogy nem tudunk ezzel szembenézni, nem tudunk erre elég érzékenyek lenni, de talán törődni se akarnak sokan e kulturális katasztrófával.”

Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryanwolf
2023. december 09. 16:26 Szerkesztve
Valahogy nem tudunk ezzel szembenézni... "Isten éltesse Azerbajdzsánt!" (baltáspindúr)
llnnhegyi
2023. december 09. 15:48
Ölelte ám,az apád fa...t Adventi hülyegyerek!
states-2
2023. december 09. 12:51
A kommunista csürhével le kell számolni, ezért kapjuk a kétharmadokat.
vensarkanygyik61
2023. december 09. 11:53
Na bmeg! Milyen félelem? Akinek nem tetszik a karácsony,az befogja a pofáját és költözik!Amelyik emberkedik,annak a szart a száján taposom ki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!