„Nehéz veled vitatkozni, mert ömlik belőled a szó” – az izraeli háború kapcsán csaptak össze a Jeszenszkyk a HírTV-ben (VIDEÓ)

2023. október 20. 09:49

Jeszenszky Zsolt megjegyezte, „van, aki minél idősebb, annál messzebbre tévelyeg a valóságtól”.

2023. október 20. 09:49

Jeszenszky Géza és Jeszenszky Zsolt voltak a HírTV Napi aktuális című műsorának vendégei csütörtökön. A téma az izraeli háború és a nyugat-európai palesztinpárti tüntetések voltak, melynek kapcsán Jeszenszky Géza kijelentette, hogy jóérzésű ember nem tüntethet gyilkosok mellett. Szerinte a fiataloknak a szülők elleni lázadása is a háttérben áll az amerikai diákszervezetek Izrael-ellenes megmozdulásainál.

Az ifjabbik Jeszenszky elmondta, a nagynevű amerikai egyetemek mellett az európai felsőoktatásban tanulók nagy része is inkább palesztinpárti, de szerinte nem szülők elleni lázadás van emögött, hanem „teljesen meg vannak hülyítve”.

Felmerültek az 1968-as diáktüntetések, melynek kapcsán Jeszenszky Géza aláhúzta: mindenkinek joga van fiatal korában tévelyegni, ahogy az én fiamnál is megvolt ez.

És van, aki minél idősebb, annál messzebbre tévelyeg a valóságtól”

érkezett Zsolt reakciója. „Nehéz veled vitatkozni, mert ömlik belőled a szó” – jegyezte meg az egykori külügyminiszter annak kapcsán, hogy fia kifejtette, neomarxisták irányítják a nyugat-európai kormányokat és a legnagyobb gazdasági konglomerátumokat.

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. október 20. 16:01
"nasi okt 20. 14:15 A palesztin területeken a hamasz demokratikus választásokon nyert." Látod, mekkora tudatlan barom vagy, hogy "demokratikus választásról" beszélsz? :DDD Sohasem létezett a történelem folyamán olyan palesztin(ai) államalakulat, amelyet arab-palesztinok kormányoztak volna, és soha nem létezett komolyabb palesztin-arab nemzeti mozgalom 1964 előtt – ami, akárhogyan is számolunk, három évvel az előtt volt, hogy a „palesztinok” elveszítették a Nyugati Partot, valamint Gázát az 1967-es Hatnapos Háborúban (amelyet az arabok kezdtek). Az úgynevezett palesztin nép bálványa, Jasszer Arafat egyiptomi volt. A palesztinok mint olyan kitalált nép, olyan nép, amelynek nincs nyelve, kultúrája, civilizációja, népművészete, történelme. Célja is csak egy van: a zsidó állam elpusztítása." (https://kanadaihirlap.com/2015/11/06/palesztinok-a-kitalalt-nep /palesztinok-a-kitalalt-nep)
Tara Verde
2023. október 20. 15:26
Az öreg Jeszinek volt kábé 5 éve a rendszerváltás környékén, amikor a nézetrendszere adekvát volt. Ő azóta is ezt mantrázza, miközben a világ elment mellette.
Perczel Éva
2023. október 20. 15:11
Mégis miről szeretett volna a senior Jeszenszky vitatkozni? A tényekről nem lehet, a vélemény pedig nem vita tárgya.
Nasi12
2023. október 20. 14:15
Csodálkozol a kokainistán, s nem érted? Gondolkozzál az okain is tán - s megérted! A palesztin területeken a hamasz demokratikus választásokon nyert. De azt Izrael (erőfölényét és az amerikai hátterét kihasználva) nem ismerte el, a vesztes ellenzéket támogatta, a nyertest pedig karanténba zárta. Egy kis, zsúfolt területre, tényleges föld alatti mozgalomként alagutakba, terroristáknak bélyegezve, akikkel nem lehet tárgyalni. Gondoljunk bele ha a Fideszt az árnyékkormány nyugati segítséggel Debrecenbe karanténozná. De ha már Kosztolányi kokainista. Kolumbiában 50 évnyi harc után (220000 halott 5,7mill menekült) a felek megegyeztek(a kormány a FARC gerillaszervezettel), békét kötöttek, véget vetve az öldöklésnek. A kormány a zsebébe nyúlt, segítséget adva az elnyomott szegényeknek. Egyébként, hogy ki a terrorista nézőpont kérdése is. Nelson Mandéla előbb terrorista volt, majd Nóbel békedíjas és államelnök lett. Vagyis mindig van remény, nem kell visszafordíthatatlan túlzásokba esni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!