Hivatalos: körözés alatt állt az esztergomi robbantó

2023. szeptember 21. 07:41

Az elsődleges vizsgálatok szerint rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

2023. szeptember 21. 07:41
null

Ahogy arról portálunk is beszámolt szerda este nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a TEK Esztergom külterületi részére egy családi házhoz, ahol robbantás történt, az akció során pedig egy kommandós, valamint a robbantó életét vesztetette.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint az ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

Ezt is ajánljuk a témában

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy

rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

Az eddig beszerzett adatok szerint 2023. szeptember 20-án a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert

a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

Ezt is ajánljuk a témában

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket. Az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken adnak, addig a sajtó és a közvélemény türelmét kérik.

***

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2023. szeptember 21. 14:41
Hivatalos: körözés alatt állt az esztergomi robbantó Az elsődleges vizsgálatok szerint rendőri mulasztás nem történt az ügyben. -------- Jaj, de gyönyörű ez így! Körözés alatt állt, de otthon nem keresték. A szolgáltató ment hozzá kikapcsolni az áramot. Valószínűleg az ellenséges magatartása miatt hívták ki a TEK-et. A többit tudjuk.
llnnhegyi
2023. szeptember 21. 10:52
Rendőri mulasztás nem történt.?? Rendben! Legyen TEK mulasztás. Nagyon súlyos incidens volt Esztergomban.
Illieral
2023. szeptember 21. 10:13
1. Körözés alatt állt. 2. Házában éldegélt és a napokban többször is jártak kint nála a rendőrök. 3. NEM TÖRTÉNT mulasztás... :D Agyfasz, ahogy a rendőrség is működik...
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 21. 09:28
Miért nem volt börtönben vagy pszichiátrián? Ja! A rendőrök hetente kijártak de nem intézkedtek, papírmunka. A pszichiáter szabadon engedte mert csak papírmunka. Majd az elhunyt sírja felett mutogathatnak egymásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!