Borzongva figyelem a városban egyre több helyen feltűnő toborzóirodákat

2023. szeptember 25. 11:39

Ha van riasztó, az egy korrupcióval átitatott, Európa-ellenes ország homályos célokat szolgáló hadserege.

2023. szeptember 25. 11:39
Földes András
Földes András
Földes András
Facebook

„Borzongva figyelem a városban egyre több helyen feltűnő toborzóirodákat, a netflixes háborús filmes fotóra emlékeztető katonai toborzóplakátokat, most pedig a Ligetben futottam bele toborzósátorba. (...)
Legutóbb, a finn NATO-csatlakozás kapcsán Finnországban járva inkább elégedettséggel és nyugalommal töltöttek el a polgári védelmi egységek, és a katonaság sok helyen felbukkanó toborzóeseményei?
A magyar és a finn haderőfejlesztés közt azonban van néhány alapvető különbség. Egyszerű lebontásban.
- Finnország határos Oroszországgal, így a fenyegetés valós.
- Magyarország csak baráti és szövetséges országokkal van körülvéve, fenyegetettségünk minimális.
- Finnország a világ egyik legtranszparensebb országa, ahol a hadiköltések megalapozottak és áttekinthetőek.
- Magyarország az Unió egyik legkorruptabb országa, ahova az EU már jó ideje nem küld pénzt, mert már a banki transzfer alatt ellopnák. Bármely új állami beruházás csak a közpénz lerablásának újabb terepeként értelmezhető.
- Finnország hadügyminisztere egy politikus, aki korábban igazságügyi miniszterként szerzett tapasztalatot.
- A magyar hadügyminiszter egy pénzügyi kavaróember, aki korábban Habony Árpád jobbkezeként szerzett tapasztalatot, de az adriai ingatlanbizniszek mellett a kormány hatalommegtartó műveleteit segítő Századvégben is csiszolta katonai ismereteit.
- A finn hadsereget egy a demokráciát és a szövetségeseit védő és támogató kormány irányítja.
- A magyar hadsereget egy a demokráciát és a saját szövetségeseit is támadó kormány irányítja, amely nyíltan szimpatizál a brutális agresszor Oroszországgal és a világ számos durva diktatúrájával.
Nem érvelek tovább. Ha van riasztó, az egy korrupcióval átitatott, Európa-ellenes ország homályos célokat szolgáló hadserege, amelyet ráadásul egy szakmájához nem értő, így befolyásolható szerencselovag vezet.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
horizooli
2023. december 22. 09:36
Ilyen cikket csak aljas, hazug, ellenzéki, sz@rkeverő hazaáruló írhat!
szilvarozsa
2023. december 21. 20:36
"- Magyarország csak baráti és szövetséges országokkal van körülvéve, fenyegetettségünk minimális." Ilyen barátok mellett minek az ellenség?
Attyla
2023. október 01. 18:40
Hülye vagy te Földes András csak nem forogsz! Az Isten ne adja, szükség esetén ki a hülye anyád védi meg az országot!? Majd a baj a nyakunkon akkor kezdesz pofázni katonákért!? Akkor már késő! S haditechnikát elsajátítani nem 5 perc. A mai fiatokban annyi kurázsi sincs, hogy önnmagukért kiálljanak csak a hamburger és a telefon myomkodása a céljuk! De te úgy vagy hülye ahogy ideszart a jóanyád, hogy vágott volna a falhoz!!!
bbalu56
2023. szeptember 27. 20:05
Ha békét akarsz akkor készülj a háborura. Egyáltalán voltál te katona ? TE köcsőg !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!