„Mindazzal, amire hivatkoznak, önmagukat cáfolják meg” – kormánytag reagált a Magyar Ateista Társaság nyilatkozatára (VIDEÓ)

2023. június 09. 11:20

Az ateisták felszólították a kormány tagjait, hogy tartózkodjanak a nem hívő és az ateista magyar állampolgárok kollektív megbélyegzésétől. A kormány egy tagja válaszolt.

2023. június 09. 11:20
null

Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes reagált a Magyar Ateista Társaság közleményére, miszerint a magyar kormány tagjai az elmúlt hetekben számos alkalommal „megsértették az állam vallási semlegességének az elvét, és az ateistákat és nem vallásos polgárokat kirekesztő és sértő nyilatkozatokat tettek közzé”.

Varga Judit, Szijjártó Péter, Navracsics Tibor és Szalay-Bobrovniczky Kristóf szavait emlegették, melyek kapcsán leszögezték,

A miniszterhelyettes elmondta a HírTV Napi Aktuális című műsorában, hogy megmosolyogtatónak találta a nyilatkozatot. „Nem írhatná ezt az ateista társaság, ha nem keresztény kultúrában élne” – tette hozzá kifejtve, hogy az, hogy van emberi méltóság, a zsidó-keresztény kultúrából, s abból fakad, hogy a kereszténység átmentette az ókori görög, hellén gondolkodást és filozófiát az újkorba.

– szögezte le Latorcai Csaba. Állítása szerint a kormány nem arról beszél, hogy a kereszténység mint vallásosság jelenjen meg a közéletben, hanem arról a kétezeréves kultúráról, aminek Európa köszönheti, hogy Európa. Mint elmondta, az európai gondolkodásmód is a keresztény terminológiára épül rá. „Azt is szokták mondani, hogy Európában még az ateista is keresztény”, hiszen például az emberi méltóság is az istenképiségnek a folyománya Latorcai szerint.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna 03
2023. június 09. 13:35
"...az, hogy van emberi méltóság, a zsidó-keresztény kultúrából, s abból fakad, hogy a kereszténység átmentette az ókori görög, hellén gondolkodást és filozófiát az újkorba." Hagyni kéne már ezt zsidó-keresztény ökörséget a vérbe! Görög-római örökségünk van! - nem zsidó. Már hogy a picsába közösködhet a Krisztus-alapította kereszténység a Krisztus létét tagadó zsidókkal?! Noooooooooooooooormális?!
Szabó A. Imre
2023. június 09. 13:27
Az ateistákat nem rekeszti ki senki, az ateisták rekesztik ki saját magukat. Talán azért vallják kevesen magukat ateistának, mert az emberek többsége belátja, hogy az ateizmus illogikus, márpedig senki sem szeret hülyét csinálni magából. Azt mondhatom magamról, hogy hívő vagyok, mert a hit nem feltétlenül igényel logikus magyarázatot; azt is mondhatom magamról, hogy az istenkérdésről nincs álláspontom, mivel ez egy logikus álláspont; de aki ateistaként (istentagadóként) határozza meg magát, az egyben azt is állítja, hogy logikusan tagadni tudja Isten létét s mivel Isten léte vagy nem léte logikailag igazolhatatlan, így az ateista sem tud mást, mint saját hitét szembeállítani mások hitével; szóval, hülyét csinál magából.
1000bocs
2023. június 09. 13:20
Nem vagyok hívő, nem vagyok megkeresztelve, nem járok templomba. Definíció szerint akkor ateista lennék. AMit viszont a hülyebalos ateista társaságok műbvelnek az álliberális vörös szárnyakkal, az vallásháború, a balodalnak mára hite van, szektatként működik. Például üldözi ha valaki nem érte egyet akár a legostobább tudománytagadó állításukkal: például szerintük a férfiak menstruálhatnak, a nőknek lehet prosztatarákja. Innen nézve az ateista társaság egy hülye szekta aki vallásháborúzik, és annyira ostobák hogy nem is jönnek rá. Akko mi miért figyeljünk? Európa többet érdemel.
Nemkellnév
2023. június 09. 12:57
Egyetértve Latorcaival hozzáteszem: a nem hívők nevében miért tiltakozik az ateista?! Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!