Hazahozták a helikopter-balesetben elhunyt magyar katonákat

2023. június 27. 16:01

A szolnoki dandár katonái sorfalat állva várták a gépet.

2023. június 27. 16:01
null

Kedden pontban 13 órakor szállt le a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár leszállópályájára az a Mi-17 típusú szállítóhelikopter, amely annak a három helikopterpilótának a maradványait hozta haza, akik a múlt héten, katonai kiképzés közben Horvátországban szenvedtek halálos balesetet egy, a szolnoki dandár kötelékébe tartozó H145M típusú forgószárnyassal – írta meg a Szoljon.

A szolnoki dandár katonái sorfalat állva várták a gépet, kezükben a három elhunyt honvéd – Lőrincz Tamás zászlós, Radnai Ádám százados és Konrád Dávid főhadnagy – képével.

A három, nemzeti színű lobogóval letakart koporsót a szolnoki Légierő Zenekar gyászindulójának kíséretében a díszegység sorfala között, dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnoka felvezetésével szállították az erre a tragikus eseményre felravatalozott hangárba.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter rövid sajtótájékoztatójában közölte, az elhunyt katonákat a magyar kormány, a Honvédelmi Minisztérium és

a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti,

a gyászolóknak őszinte részvétét fejezte ki.

***

Nyitókép: MTI/Mészáros János

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. június 28. 06:07
A saját butaságuk aldozatai. Semmi hősies nincs benne, csak jelentős kár, ami a hazájukat érte.
bunko_jobbos
2023. június 27. 21:07
Lehet tudni, hogy mi történt? Persze egy vizsgálat évekig, de minimum hónapokig húzódik.
akkor ki
2023. június 27. 21:03
Nyugodjanak békében!
Osztap Bender
2023. június 27. 17:50
Arról, hogy mi is történt valójában, egy szó sem esik. Az igazságot azonnal el lehet mondani, azon nincs mit gondolkodni. Agyalni napokig, hónapokig csakis a "hihető hazugságon" kell. Lásd a két Gripen baleset ügyét, a mai napig nem közölték a vizsgálati jelentést, az okokat, a felelősök nevét, büntetésüket. Viszont, ha az előjáró megerőszakolja női beosztottját, akkor a sértettet ítélik el vagy minősítik értelmi fogyatékossá. A csúcsos fejű miniszter és bőröndös tábornok úgy tűnik a czinegelajosi vagy farkasmihályi légkört hozná vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!