Vágó Rákositól idéz

2023. január 06. 09:32

Milyen ismerős szöveg – írja Facebook-posztja címében a DK-s exkvízmester.

2023. január 06. 09:32
null

Vágó István Rákosi Mátyásnak a budapesti pártaktíván 1953. július 11-én elmondott beszédéből idéz. Kommentet nem fűz hozzá, csak azt említi meg, hogy „milyen ismerős szöveg”. Többek között ezt mondta a kommunista vezető csaknem 70 évvel ezelőtt.

„A belső ellenséget támogatják minden erővel az imperialista háborús gyújtogatók. [....] Ebben a helyzetben az imperialisták lázas aktivitást fejtenek ki, igyekeznek növelni nyomásukat a béketáborra, irányt vesznek olyan provokációkra, mint amilyeneknek Berlinben vagy Koreában voltunk tanúi. Sokszázmillió dollárt fordítanak a provokációk, szabotázsok szervezésére, s aktivizálják ügynökeiket, kémeiket, provokátoraikat. ... Nem kétséges, hogy az imperialisták és ügynökök itthon, nálunk is meg fognak próbálni mindent, hogy zavarják szocialista építésünket, dolgozó népünk életszínvonalának emelését.”

Fotó: Rákosi Mátyás, a Magyar Dolgozók Pártjának (MDP) első titkára Magyarországon tartózkodó kínai úttörőkkel beszélget a Gundel étteremben rendezett fogadáson, melyet a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége adott a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg megalakulásának 27.évfordulója alkalmából.MTI Fotó/Magyar Fotó: Munk Tamás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. január 07. 17:43
zááááááákosi paaajtáss! nééépünk ma erős vááára! JÓ HOLDVILÁG KIHIZOTT ZSIDÓ POFÁVAL.....
szürkeSzarvas
2023. január 07. 13:48
A Klein család-akik a Vágóval együtt ma már "atlantisták"-Rákosi idején vérzsidókommunisták voltak.A Kopasszal (Rosenfeld?) együtt.Impexesek. :)
amca
2023. január 06. 18:16
Engem is ez a büdös zsidó vitt Koncentrációs táborba. Most ezeket vinné. Qurcsány-Recsk Fegyökör- Kistarcs Balgar Krava- Kalocsa Jakab Bohóc-Bolondháza Donald Kacs -Tök-öl. Büdös Bence-Torda Csekkata -Recsk.
Syr Wullam
2023. január 06. 17:58
Nehéz átéreznem a fájdalmadat. Egyébként nem vagyok fideszes. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!