Kovács Zoltán október 23-ról: Minden adott a méltóságteljes megemlékezéshez

2022. október 20. 15:26

Orbán Viktor miniszterelnök idén rendhagyó módon Zalaegerszegen tarja ünnepi beszédét.

2022. október 20. 15:26
null

Minden körülmény biztosított az október 23-i nemzeti ünnep megemlékezéseinek méltóságteljes lebonyolításához; az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a központi események Budapesten és Zalaegerszegen lesznek – mondta a közmédiának Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön.

Az államtitkár – aki az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője – kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnök idén rendhagyó módon Zalaegerszegen, a Mindszenty József életét bemutató Mindszentyneum – Mindszenty József látogatóközpont új épületének átadó ünnepségén szólal fel, írja a Híradó.

Vasárnap, október 23-án a hagyományoknak megfelelően reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek a programok a zászlófelvonással. Az Országházban 10 és 16 óra között idén is meg lehet tekinteni a Szent Koronát.

Orbán Viktor miniszterelnök fél 11-kor tarja ünnepi beszédét a zalaegerszegi Mindszentyneum átadásán.

Szombaton és vasárnap is fényfestéssel díszítik a Külügyminisztérium, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Terror Háza épületét. Kovács Zoltán kérdésre hozzátette: országosan több mint 400 rendezvényről van tudomása az operatív törzsnek, melyek közül csak néhány lesz politikai demonstráció.

Nyitókép: Mandiner, Mátrai Dávid

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. október 22. 17:46
A libbcsikommcsi oldal szétporladt. Az Apró-klán még erőlködik (DK). Én pedig szarok rájuk!
pemete jakab
2022. október 20. 21:36
"Kovács Zoltán október 23-ról: Minden adott a méltóságteljes megemlékezéshez" Ezek szerint a megemlékezésen nem vesz részt a kormány, a pártok, a politikusok.
foldizs
2022. október 20. 20:40
Kínos, hogy a magyar kormány egyik nagy ünnepünket sem tudja megünnepelni, mert mind Szent István, mint 1848-49, mind pedig 1956 üzenetének az ellenkezőjét vallja.
pollip
2022. október 20. 17:50
Az ellenzék minden bizonnyal szervezett valami atrocitást Budapesten. Ezért akadtak ki, hogy az általuk lesajnált Zalaegerszegen lesz a megemlékezés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!