Letartóztatták az osztálytársát megkéselő budapesti középiskolást

2022. október 12. 19:40

A bíróság a fiatalnál megállapította a bűnismétlés veszélyét és úgy ítélte meg, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag az IMEI-ben végrehajtandó letartóztatással biztosíthatók.

2022. október 12. 19:40
null

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a budapesti fiatalt, aki hétfőn megkéselte osztálytársát egy I. kerületi középiskolában; a végzés nem végleges – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az egy hónapos kényszerintézkedés végrehajtására az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki a bíróság. Az eset a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt.

A fiatal felnőtt – akit a rendőrség emberölés kísérletével gyanúsít – az egyik tanteremben, az óraközi szünetben több alkalommal

tarkón szúrta egyik osztálytársát, aki életveszélyesen megsérült.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított tettét hosszas tervezés előzte meg. „A terheltnek pszichés problémái vannak, amely esetében fokozott társadalomra veszélyességet valószínűsít. Feltétlenül szükséges elmeállapotának vizsgálata, az a nyomozás érdekét szolgálja és személyes jelenlétet igényel” – írták a közleményben.

A bíróság a fiatalnál megállapította a bűnismétlés veszélyét és úgy ítélte meg, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag az IMEI-ben végrehajtandó letartóztatással biztosíthatók.

Nyitókép: illusztráció, police.hu

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. október 13. 19:31
A Völner Pali bezzeg szabadlábon..:)
Apa1964
2022. október 13. 18:20
Talán a tanárokat hagyni kéne békén! Nem tehetnek semmit az ilyen esetek előtt sem. Az a fene nagy demokrácia és a jog!! Mi időnkben, kaptunk egy nagy pofont, ha rosszalkodtunk.....és otthon el sem mertük mondani, mert kaptuk a másikat! (azóta felnőttünk...dolgozunk....törvényt tiszteljük, normális életet élünk) Most a tanár ha csak rosszul néz a gyerekre, már bűnös és semmire kellő! Anyuci és apuci szalad be az iskolába és ordítva vonja felelőségre a "bűnös TANÁRT".....milyen jogon próbálta megregulázni az ő drága gyermekét! Ez a világ babolcsai néni! Bsssszameg!
Szles
2022. október 13. 11:54
A tanároknak talán nem tüntikézni kellene.
Teringettét
2022. október 13. 08:50
Várom azt végtelenül leleményes ellenzéki narratívát, miszerint (természetesen figyelemelterelési célzattal) személyen az Óóóbán basi rendelte meg a gyilkossági kísérletet, s ezzel óhajtja letörni a tanártüntetések maradék halovány polgári szimpátiáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!