Donáth Anna: Erős csúsztatás 2022 Magyarországát az 1956-os állapotokhoz hasonlítani

2022. október 23. 11:33

A politikus szerint ma nem egy külső ellenség, hanem „az ország megválasztott kormánya” fenyegeti a magyar szabadságot.

2022. október 23. 11:33
null

Donáth Anna hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében emlékezett meg az '56-os forradalom évfordulójáról. A momentumos politikus véleménye szerint erős csúsztatás 2022 Magyarországát – vagy az elmúlt 30 év bármelyikét – az 1956-os állapotokhoz hasonlítani, hiszen „az igazság az, hogy 1956 és 2022 több lényeges dologban különbözik”. Donáth kifejti: a legfontosabb különbség, hogy akkor egy külső ellenség, egy erőszakos világhatalom állt szemben a szabad Magyarország megszületésével,

ma viszont nem külső erők fenyegetik a magyar szabadságot.

„Az egyik fenyegetés az a hatalmi gépezet, amit ma nem idegen erők, hanem Magyarország megválasztott kormánya működtet. Nem kívülről lett ránk kényszerítve – honfitársaink döntésének eredménye, hogy ma ki kormányozza az országot. A másik fenyegetés mi magunk vagyunk: a hitetlenségünk, az apátiánk, a közönyünk. A kényelmünk” – fogalmaz írásában.

A tüntetések reményt adhatnak

Donáth szerint azonban az oktatás helyzete kapcsán szerveződő tüntetések reményt adhatnak:

– írja. A Momentum politikusa szerint a változás csak hosszú távú, kitartó és közös munkával érhető majd el. „Ne lankadjon hát a lelkesedés, legyen tartós a tetterő, tüntessünk, tiltakozzunk újra és újra. Hadd erősödjön a nemzet, hadd gyengüljön a hatalmi gépezet” – zárja bejegyzését Donáth Anna.

Nyitókép: Facebook

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. október 24. 12:47
"Nem kívülről lett ránk kényszerítve – honfitársaink döntésének eredménye, hogy ma ki kormányozza az országot." Szóval akkor ki is ás árkot? Ki uszít magyart magyarra, zaklató tiszteletes lánya?
fabulon a bőre őre
2022. október 23. 22:30
„Az egyik fenyegetés az a hatalmi gépezet, amit ma nem idegen erők, hanem Magyarország megválasztott kormánya működtet." A negyedszer, ezúttal 67,8 %-kal megválasztott kormány éppen a Donáth-Fleck-féle "jogállamban" („ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről") fenyegető hatalmi gépezet.
Simon Attila
2022. október 23. 18:35
Baszd szájba a jó kúrva anyádat a ravatalon, te hazaáruló libernyák féreg!
Alcofrybas
2022. október 23. 17:47
Donáth Anna: Erős csúsztatás 2022 Magyarországát az 1956-os állapotokhoz hasonlítani Tudom, ezt nehéz elképzelni nektek, amerikaiaknak, de próbáljátok elképzelni! https://www.youtube.com/watch?v=3ytoV9Nol78
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!