Összeomlóban V. Naszályi támogatottsága: kivonultak a képviselők a testületi ülésről

2022. szeptember 29. 17:22

A polgármester harmadmagával maradt a teremben.

2022. szeptember 29. 17:22
null

„Eredménytelenül zárult ma a Budavári Önkormányzat testületi ülése, miután V. Naszályi Márta polgármester harmadmagával maradt az ülésteremben, mivel a képviselők, jobb- és baloldaliak közösen, elhagyták a termet” – számol be közösségi oldalán Böröcz László, a körzet ( az V. kerület egy részével együtt - a szerk.) áprilisi fideszes képviselő-jelöltje.

Ismert: Budavárban két hete tartottak időközi önkormányzati választást, mivel az eddigi képviselő, Gelencsér Ferenc a parlamentbe (és a Momentum elnöki székébe) távozott. A szeptember 10-i megmérettetést 50 százalék feletti eredménnyel a fideszes jelölt, Fazekas Csilla nyerte.

Mindez azt eredményezte, hogy

Úgy tűnik, V. Naszályi azóta sem azon dolgozik, hogy biztosítsa támogatottságát a képviselő-testületben: Böröcz posztja szerint azért vonultak ki a képviselők a szerdai ülésről, mert egy sor mondvacsinált törvényességi kifogást emelt a polgármester a jegyzőjén keresztül, amivel megpróbálta megakadályozni, hogy a Fidesz-KDNP és a független képviselők előterjesztéseit napirendre vegye a testület.

Olyan ügyek nem kerülhettek napirendre, mint az szmsz módosítása, fűtéstámogatás, játszótér-felújítás.

„Polgármester asszony jövő csütörtökre hívta össze a megismételt testületi ülést, képviselőink törvényességi kifogással éltek a Budapesti Kormányhivatal illetékeseinél az előterjesztések napirendre vételének jogtalan megakadályozása miatt” – tájékoztatja követőit Böröcz, aki így zárja posztját: „képviselőink továbbra is nyitottak az együttműködésre, bízunk benne, hogy a budaváriak érdekében polgármester asszony is meg tud békélni azzal, hogy elvesztette támogatottságát a testületben”.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barakka1962
2022. szeptember 30. 08:04
A ballibsik legjobban a demokráciátol félnek !!!!!!!!!!!!!
Most80
2022. szeptember 30. 07:54
Oda a Vár...de nyertek egy Államférfit! Egy Gelencsér a Parlamentben, hát nem megérte?!
fatman
2022. szeptember 29. 22:18
Mondjon le a mocskos kurva
Pataki
2022. szeptember 29. 22:01
Csak örüljenek a tisztelt választók, ezt akarták. Majd máskor jobban megnézik, kire szavaznak. Még ránézni is irtózat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!