Lázár János: Márki-Zay Péter már mindent és mindenkit elárult

2021. december 22. 17:07

Az országgyűlési képviselő úgy véli, Márki-Zay becsicskult a multinacionális nagyvállalatoknak.

2021. december 22. 17:07
null

Lázár János országgyűlési képviselő a Rádió 7 Közös Nevező című műsorának vendége volt. Márki-Zay becsicskult Amerikának, Brüsszelnek és a multinacionális nagyvállalatoknak. Elárulta a hazáját, elárulta városát, de elárulta a rászorulókat és a munkavállalókat is, miközben külföldi és hazai megbízóinak az érdekeit szolgálja ki – fogalmazott a jobboldali politikus.

Elsőként a tram-trainről kérdezték Lázár Jánost a keddi Közös Nevezőben. A beruházás kormánybiztosa azt mondta, a lassan egy hónapja zajló utasforgalmi próbaüzemnek összességében rendkívül kedvezőek a tapasztalatai. A járatok többségén rengetegen utaznak, a vásárhelyiek, algyőiek és szegediek jó szívvel használják, hasznosnak tartják a modern tömegközlekedési eszközt.

Márki-Zay a multik zsoldjában

Lázár megdöbbenéssel fogadta, hogy a magát „baloldalnak” nevező ellenzék nem szavazta meg a minimálbér 200 ezer forintra történő emelését; ez szerinte a munkavállalók elárulását jelenti. A jóléti demokráciában ugyanis az számít a legnagyobb vívmánynak, hogy az emberek oldalán álló politikai pártok kiharcolták: a munkáltatók ne zsákmányolhassák ki a dolgozóikat. Aki ez ellen küzd, az a piacnak, a multiknak akarja kiszolgáltatni az embereket. 

Véleményem szerint Márki-Zay Péter a minimálbér elleni harcával elárulja a magyar munkavállalókat

– hangsúlyozta a képviselő. Hozzáfűzte, Márki-Zay lassan négy éve vezeti Vásárhelyt, így legfőbb ideje, hogy értékelje a tevékenységével kapcsolatos tapasztalatokat. „Nagyon veszélyes polgármestere van Vásárhelynek, aki már gyakorlatilag mindenkit elárult. Elárulta a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb csoportokat és a nyugdíjasokat a rezsicsökkentés elleni harcával. A minimálbér elleni küzdelmével elárulta a munkavállalókat. A hazáját is elárulja Brüsszelnek és az amerikaiaknak.

Azzal, hogy a rezsicsökkentés és a minimálbér elleni harc élére állt, a nagyvállalatok és a multik csicskája lett”

– fogalmazott Lázár. 

 

 

2022-ről: a magyarok csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak

Lázár János úgy látja, két világos jövőkép, ajánlat áll egymással szemben. Az egyik a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett, 2002 és 2010 közötti politikai struktúra, melynek pusztítását mindenki megtapasztalhatta – elég, ha csak a 2004-es rossz emlékű népszavazásra vagy arra gondolunk, hogy brutális reálbércsökkentés valósult meg, elvették a 13. havi nyugdíjat, ki akarták csinálni a vidéki egészségügyet, például a vásárhelyi kórházat. „Gyurcsányék csődbe vitték az országot, amiből nagyon nehezen keveredtünk ki 2010 után. Majd tíz évig gyarapodott az ország, most pedig a pandémiával kell küzdenünk” – magyarázta a képviselő.

Leszögezte: ne legyen kétségünk afelől, ha az ellenzék lehetőséget fog kapni az emberektől, bárki is legyen a báb, valójában továbbra is Gyurcsány és a DK diktálja a tempót, és mozgatja a szálakat. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP 2010 óta az ország- és a nemzetépítés ügyét képviseli. „A következő tíz év európai politikájának legfontosabb kérdése a szuverén nemzetállamok és az integráció vitája lesz. A mi célunk, hogy Magyarország maradjon a magyaroké, a választók ebben csak ránk számíthatnak”– tette egyértelművé Lázár.

Nyitókép: Lázár János hivatalos oldala

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2021. december 26. 10:06
az objektív kritika nem árulás, éppen ellenkezőleg: becsület ez az egész nem játék, nem kevesebbről, az ország sorsáról van szó ha te személyed véleményezését, a kritikákat árulásnak véled, akkor még nagyobb a baj (de ez már szakorvosi hatáskör) ha elfogadod, ha nem, ha manipulálsz, ha nem, nem vagy Márki-Zay alkalmas, ez nem árulás, sokkal inkább kritikai észrevétel. ha árulónak is nevezel ezért minket, ez akkor is így van alapvető politikai kompetenciákkal sem rendelkezel és ezt a ravaszság, gyűlölet, harag, manipuláció stb. sem pótolja
adofizeto
2021. december 24. 10:12
Lázár János ma már önmagában egy vicc, jobban tenné, ha inkább visszavonulna a korrupciós bevételeiből megvett kastélyába... Ha már kavarja a szart, akkor inkább azért kéne lobbiznia, hogy a börtönöket fejlesszék egy picit még a kormányváltás előtt - a saját kényelme érdekében persze...
Türelem
2021. december 23. 17:04
Mi a DK-ban, s a többi ellenzéki pártban ügyesebben el tudjuk magyarázni a buta gojoknak, hogy az ország ellensége Orbán Viktor, s ne a mi kezünkre, zsebünkre figyeljenek. Amíg van egy ilyen buta nép, addig mi csak jól élhetünk. Fogom a hasam a sok hülye goj ellenzéki kommentelőn.......
írmag
2021. december 23. 11:50
Nem vagy a kedvenceim között, de most egyetértünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!