Leomlott az egri vár egyik támfala

2021. február 17. 13:41

Csütörtökön húsz méteres szakaszon leomlott az Egri Várban a Szép-bástya támfala.

2021. február 17. 13:41
null

„Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kamerafelvételek alapján megállapítható, hogy személyi sérülés nem történt” – közölte Mirkóczki Ádám a Facebook-oldalán. A Cívishír megírta: Eger polgármestere a helyszínen személyesen tájékozódott, így azt is megosztotta, hogy a szakemberek a helyszínt azonnal lezárták, és megkezdődött a károk felmérése. A helyszínen statikusok, kivitelezők, tervezők, szakemberek dolgoznak a megoldáson. A polgármester megígérte: a városvezetés mindent megtesz, hogy Eger legnagyobb történelmi értékét mielőbb helyreállítsák, és a további károktól megmentsék. Az omlást valószínűleg a sok csapadék és fagyás okozta – tette hozzá a polgármester.

Kép forrása: Egri vár Facebook-oldal

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. február 17. 19:16
A tavaly decemberben biztonságossá nyilvánító statikust kell internálni - nemcsak azért mert az anyja egy kulák malomtulajdonos szeretője volt hanem - a szakértői munkája miatt!!!!
Leskelődő
2021. február 17. 19:07
Látványosan bebizonyosodott: ahová a moslék a lábát beteszi, ott kő kövön nem marad.
kispufi
2021. február 17. 18:29
A törököktől sikerült megóvni, a Hegedűs hadnagy baráti körtől nem...
Skageröge
2021. február 17. 18:10
Erdogan ügynökei teljes észrevétlenségben tíz éve járogatnak a vár tövébe nyirok-injekciókat beadogatni a falba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!