Intelligens üzemet fejlesztenek Ercsiben és Kecskeméten

2020. július 07. 07:14

Az ESZO vezette konzorcium innovatív vállalati modellt állít fel.

2020. július 07. 07:14

Az olaj- és vegyipar, valamint az energetikai ágazat részére technológiai cső-, acélszerkezet- és gépszerelési szolgáltatást nyújtó ESZO Szerelő és Kereskedelmi Kft. vezette konzorcium intelligens üzem fejlesztését kezdte el a Fejér megyei Ercsiben, valamint Kecskeméten. A cég tájékoztatása szerint a társaság a Neumann János Egyetemmel konzorciumban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 618,42 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást egy 1,028 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projekt végrehajtására.

A projekt keretén belül olyan intelligens technológiákon alapuló, a kft. működésébe szorosan illeszkedő gyártóüzem kifejlesztése a cél, amely az üzemi anyagáramlási szinttől kezdve a vállalatirányítási szintig képes integrálni a legkorszerűbb megoldásokat, és kezelni tudja a kisebb partnerek sokféle formában (méret, anyagminőség, geometria) megjelenő igényeit, amelyek akár egyedi megrendeléseket vagy kisebb sorozatokat is jelenthetnek. A 2022 végén záruló projekt eredményeképpen felállítanak egy innovatív vállalati üzleti modellt, a gyármodellt, amely alapján létrejön az intelligens üzem ipar 4.0-ás informatikai háttérrel. A nyilvános cégadatok szerint az ESZO Kft. a 2018-as üzleti évben 2,49 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az adózott eredménye 388 millió forint volt.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. július 07. 11:49
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Drazsé
2020. július 07. 08:26
8,5 milliádot kap nemzeti öntözési programra Lázár János ménesbirtoka...
Drazsé
2020. július 07. 08:23
Míg a gáz tőzsdei ára az elmúlt évek során nagyjából felére-negyedére esett, addig a kormány ezt hat éve nem érvényesíti a lakossági tarifában. (A parlament kormánypárti többségű szakbizottsága nemrég 12. alkalommal hiúsította meg az MSZP erre alapozó gázárcsökkentési javaslatának napirendre tűzését.) Nesztek, "rezsicsökkentés!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!