Semjén Zsolt az evangélikus egyház vezetőivel egyeztetett

2018. június 22. 16:27

A résztvevők áttekintették az evangélikus egyház aktuális kérdéseit.

2018. június 22. 16:27

„Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) vezetőivel, Fabiny Tamás elnök-püspökkel és Prőhle Gergely országos felügyelővel egyeztetett a kormány egyházpolitikájáról – közölte az Evangélikus Információs Szolgálat.

A tájékoztatás szerint a megbeszélésen a résztvevők áttekintették az evangélikus egyház aktuális kérdéseit, beleértve annak nemzetközi kapcsolatrendszerét, valamint a határon túli magyarok körében és a roma közösségekben végzett munkáját. A vezetők közös célként emelték ki a keresztényüldözés elleni összefogást és a közel-keleti és afrikai keresztények szülőföldjükön maradásának segítését – írták. 

Megállapodtak abban, hogy szerződést köt egymással a kormány és az egyház, amelyben rögzítik együttműködésük részleteit. A megállapodást szakértők készítik elő szeptemberben – tették hozzá.”

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2018. június 22. 19:21
Jobb lenne, ha az evangélikus egyház nem kötődne a nyugati- egyre liberálisabbá váló- evangélikus egyházakhoz. Jó lenne, ha semmi olyan kérdésben, ami ellentétes a magyar érdekekkel, nem fogadná el a társ-egyházai rábeszélését. /Merkel is evangélikus -volt- korábban/ Ezen túl jó lenne, ha jobban kötődne a Bibliához és a "Kötőszó" nem lehetne szócsöve Biblia ellenes nézeteknek. /Pl. homoszexualitás és jogvédelem - szemben a hagyományos családdal/
még fokozza
2018. június 22. 18:26
A határontúli magyarok ezen az oldalon rendszeresen panaszkodnak. A luxusvadászatokkal megvesztegetett semjénnek fogalma sincs a keresztényi értékekről. Ha nehezen haladnak az egyeztetések kérni kell a kormányfőtől egy másik tárgyalópartnert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!