Kilépett a Jobbikból Ágoston Tibor, aki nem adott volna támogatást egy cigány fiatalnak

2017. december 28. 14:30

Kilépett a Jobbikból Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselő, aki ellenezte, hogy tanulmányi ösztöndíjat kapjon egy roma fiatal. Ágoston korábban holokauszttagadó kijelentést is tett.

2017. december 28. 14:30

A debreceni közgyűlés decemberi ülésén történt események miatt a Jobbik Debreceni Alapszervezete belső vizsgálatot indított, és elnökségi ülés keretében kívánta Ágoston Tibor önkormányzati képviselőt meghallgatni a közgyűlésben tett kijelentésével kapcsolatban – olvasható a Jobbik MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ágoston Tibor egy nappal a tervezett elnökségi ülés előtt írásos nyilatkozatot tett, melynek értelmében azonnali hatállyal lemond a Jobbikban betöltött valamennyi tisztségéről, és kérte párttagsága megszüntetését is. Egyúttal közölte, hogy a Jobbik debreceni frakciójából is kilép, a jövőben független képviselőként kíván részt venni a közgyűlés munkájában. A Jobbik debreceni elnöksége Ágoston Tibor döntését tudomásul veszi, egyúttal felszólítja mandátumának visszaadására is – zárul a közlemény.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Ágoston a decemberi közgyűlésen felszólalt az ellen, hogy egy roma fiatal megkapja a jól tanuló, hátrányos helyzetű diákoknak járó ösztöndíjat. „Hogyha egyszer azt mondjuk, hogy Arany János Tehetséggondozó Program, akkor az a tehetségekről gondoskodjon, és nem olyanokról, akiknek esélyt akarunk adni arra, hogy majd megmutassa, hogy ő tehetséges-e vagy nem. Vagy pedig csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program” – fogalmazott Ágoston, aki korábban holokauszttagadó kijelentést is tett, „hollókamunak” nevezve a népirtást.

(OS-MTI)

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leszart Rittberger
2017. december 30. 20:43
Szerintem tartalmilag vállalható volt a kijelentés, a stílus az, amit finomítani kellett volna... Nem tudom, hogy mi történt, de a hírben az áll, hogy belső vizsgálat és elnökségi ülés ! A jobbikban, mint minden pártban van az ilyen ügyek kivizsgálására szerv, etikai bizottságnak hívják. Nem tudok róla, hogy etikai vizsgálat indult volna, az tény, hogy a területi bizottság elnöke Biro László, aki szintén a fideszből érkezett a jobbikba és évtizedes barátság fűzi Tibihez. Persze van olyan, hogy a pártközpontban határoznak, hogy mennie kell a képviselő úrnak és barátság ide, vagy oda végre kell hajtani az ukázt A jobbikban elvileg egy évre zárnak ki legrosszabb esetben, tehát a döntésben sok más is szerepet játszhat.
vanádium
2017. december 29. 14:40
A rasszizmus is mint járvány bélyeg el fog tűnni , mint ahogy eltűnt a politicly correct fogalom is, melyet az érv nélküliek használtak. Remélem marad a puszta , kendőzetlen igazság. Lehet , hogy rasszizmus is munkál bennem amikor azt látom , hogy a cigányok segélyosztás után megpúpozva a bevásárlókocsit a mi pénzünkből, taxival vitetik magukat haza a mi pénzünkből. Ezt láttam nem először ,de sokadszor és sajnos nem útóljára.
Toledo
2017. december 29. 08:04
Gerinces ember! Tud disztingválni! Nem keveri össze a tehetséggondozást a segélyezéssel. Azt persze tudni kellene, hogy a "roma" fiatalt azért akarták ösztöndíjazni ,mert tényleg tehetség, vagy azért mert cigány. Én inkább az utóbbit hiszem, mert ilyen megfelelni akaró gerinctelen politikusokból bőségesen el vagyuk látva!
balbako_
2017. december 28. 17:52
Ilyen faszik nyomultak ott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!