Szerdán lesz a hazánkba szökött német neonáci tárgyalása

2017. május 16. 14:17

Horst Mahler, a szélsőbalosból szélsőjobbossá vált holokauszttagadó terroristavezér hazánkba szökött, de Sopronban elfogták. A tárgyalása szerdán esedékes – közölte a Fővárosi Törvényszék kedden.

2017. május 16. 14:17

Szerdára tűzte ki a Fővárosi Törvényszék a Németországban körözött és Sopronban elfogott Horst Mahler átadási ügyének tárgyalását - derül ki a törvényszék kedden küldött válaszából.

A német hatóság által körözött 81 éves Horst Mahlert hétfőn kora délután vették őrizetbe a soproni rendőrök. Előzőleg a müncheni államügyészség arról számolt be, hogy a magyar hatóságok vélhetően őrizetbe vették a holokauszttagadó Horst Mahlert.

A berlini Tageszeitung című lap ugyancsak arról számolt be hétfőn az ügyészségre hivatkozva, hogy a Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali terroristacsoport egykori alapítóját, aki később szélsőjobboldali nézeteket tett magáévá, Magyarországon elfogták. A holokauszt megtörténtének tagadása miatt Mahlert 2009-ben Németországban tíz év börtönre ítélték. 2015-ben büntetését egészségi állapota miatt felfüggesztettre módosították, de idén az év elején újra be kellett volna vonulnia a börtönbe, és ekkor megszökött.

(MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. május 16. 22:23
"Nem is kell messzire menni. Mr. David Cole angol zsidó történész. Számtalanszor volt Auschwitzban tanulmányozni a megtörténteket és a meg nem történteket." Amelyeket hamisan ad elő. Persze úgy nem igaz, amit Cole kritizál, de úgy az sem amit ő mond. Hiába járkál Auschwitzban Cole és mutogat akármit is, ha egyszer a gázkamrák és a krematóriumok Birkenauban voltak és már 1944. novemberében lebontotta és a földdel tette egyenlővé az SS azokat. Ma csak mező van a helyükön, ott nincsen mit mutogatni, sem bizonyítani, sem cáfolni.
Dénia
2017. május 16. 19:40
Nem azért, de most tényleg tíz év letöltendő holokauszttagadásért? Ez miben különbözik attól, amikor a középkorban megégették, aki megkérdőjelezte, hogy a Föld lapos? A történelem az tudomány. Van rengeteg tény, vannak bizonyítékok, van, volt rengeteg tanuja az eseményeknek. Miért kell dogmaként kezelni, és börtönnel fenyegetni azt, aki mást mondd? Tényekkel kell válaszolni az ilyesmire, nem fenyegetéssel, meg ilyen súlyos, évtizedes börtönnel. Ezt tényleg nem értem.
Akitlosz
2017. május 16. 19:30
Nahát egy holokauszttagadó! Kívánom, hogy a világon soha sehol ne történjen ennél nagyobb "bűncselekmény"! Ebből is látszik, hogy a "szabad világban" nem létezik szabadság, szólásszabadság sem.
Jeney Gottfried Adolf
2017. május 16. 18:43
Hagyják békében szerencsétlent . Nem bántott senkit .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!