Havas Szófia-ügy: megszüntették a nyomozást

2017. május 16. 21:49

Azzal, hogy Havas Szófia az 56-os cselekményeket ellenforradalomnak minősítette, nem követte el a kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadását – határozott az ügyészség. Ezzel pedig megszüntette a Szávay István, Pálfalvi Milán, valamint Paulina László feljelentésére indított nyomozást.

2017. május 16. 21:49

Szávay István jobbikos parlamenti képviselő tette közzé Facebook-oldalán az Ügyészség határozatát, amelyben a szervezet a Havas Szófia ellen tett feljelentésről döntött. A határozat értelmében a nyomozást megszünteti az Ügyészség, ugyanis értelmezésre szerint Havas azzal, hogy az 56-os cselekményeket ellenforradalomnak minősítette, nem követett el bűncselekményt – szemben a feljelentést benyújtó Szávay István, Pálfalvi Milán valamint Paulina László érvelésével.

Az indokolásban többek között a következő áll: „A tényállásszerűséghez ugyanis nem elegendő általánosságban a hatalom erőszakos úton történő megszerzésével kapcsolatos kommunista bűnöket tagadni.” A határozat teljes szövegét alább, Szávay István posztjában olvashatják.

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. május 17. 15:57
Reformáció - ellenreformáció: forradalom - ellenforradalom. Katolikus - református: kommunista - szabadságharcos. Múlt - jövő?
Rugo
2017. május 17. 14:39
A vélemény szabad - no persze nem a holokausztról.:)
néhai Ch.Pilot
2017. május 17. 10:29
Szávaykám! A SEGGLIK-ra egészen más vár 2018-ban. Kormányra esetleg csak akkor kerülhettek, ha összeálltok a ballib csőcselékkel, amibe az msz(m)p-s Havas Szófia komisszár asszony is beletartozik (lehet, hogy személyesen ő lesz a főnököd). Ha nem álltok össze velük, be sem juttok a Parlamentbe.
zakar zoltán béla
2017. május 17. 08:32
Szávay! Okt.2., nov.8., Simicska+CEU! Csönd a neved!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!