A gyűjtőpont felgyújtásával fenyegetőztek a bevándorlók Kiskunhalason

2015. augusztus 28. 20:48

Az ügyintézésük felgyorsítását, és a körülmények jobbá tételét követelték a menekültek a kiskunhalasi gyűjtőponton. A bevándorlók a táborból való kitöréssel, valamint a laktanya felgyújtásával fenyegetőztek. A kedélyeket sikerült lecsillapítani.

2015. augusztus 28. 20:48

Kitöréssel és gyújtogatással fenyegetőztek migránsok a kiskunhalasi rendőrségi gyűjtőponton, ügyintézésük felgyorsítását követelték, a rendőrök tárgyaltak velük, lenyugodtak a kedélyek – közölte a rendőrség pénteken este. 

A tájékoztatás szerint kora délután a kiskunhalasi táborban 120 ott tartózkodó migráns követeléseket fogalmazott meg: elsősorban az ügyintézésük felgyorsítását kérték, hogy minél hamarabb elhagyhassák Magyarországot. Továbbá sérelmezték az élelmezésüket – annak ellenére, hogy a közlés szerint a napi szokásos adag háromszorosát kapták –, valamint a tisztálkodási lehetőségek elégtelenségét. 

Azzal fenyegetőztek, ha ezeket nem teljesíti a rendőrség, akkor vagy kitörtnek a táborból és szétszélednek vagy felgyújtják a Kiskunhalason a Szegedi úton található Gábor Áron Laktanyát. A rendőrség tárgyalt velük, „rendet tett”, most békés a tábor, mindenki ott maradt.

Röszkén egy migráns sátrat gyújtott fel

Felgyújtott egy sátrat egy migráns a röszkei gyűjtőpontnál, a rendőrök gyorsan eloltották a tüzet két poroltóval – közölte a rendőrség pénteken este. A bevándorló indítéka egyértelmű volt: mindenáron tovább akart menni Németországba. 

Az őrök észlelték a tüzet, két poroltóval oltották el. Ismeretlen tettes ellen folyik eljárás, mert nem találták meg az elkövetőt.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2015. augusztus 29. 16:53
/////http://www.hir24.hu/poszt-itt- haztaji/2015/08/28/migransok-fenyegetoznek- a-gabor-aron-utcai-laktanya-felgyujtasaval- (szindarab-egy-felvonasban)/////
SwordFish
2015. augusztus 29. 16:51
http://www.hir24.hu/poszt-itt-haztaji/2015/08/28/migransok-fenyegetoznek-a-gabor-aron-utcai-laktanya-felgyujtasaval-(szindarab-egy-felvonasban)/ A balliberós médiapatkányok még gúnyolódnak is a híren és MTI-znek! Szemét hazaáruló gecik! >:-I Ez már a legalja,amit a baloldal művel! >:-I
írmag
2015. augusztus 29. 11:41
Az aljas szándék, minden magyar segítség ellenére, nagyon tetten érhető. Bizonyítéka annak is, hogy nem egymástól független egyének, hanem egy alattomban jól megszervezett akció résztvevői. A felelősök megkeresése és megbüntetése a magyar érdek.
thymian
2015. augusztus 29. 09:11
Az EU pénzzel akarja rávenni az afrikai országokat, hogy visszavegyék a fekákat, egymillió dollárral dotálnák. http://www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-eu-will-afrika-finanziell-helfen-gegen-ruecknahme-von-migranten-a-1050328.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!