Elhunyt a KDNP egykori elnöke

2013. augusztus 15. 18:16

Keresztes Sándor 94 éves volt, a KDNP 1989-es újjáalakulását követően volt a párt első elnöke.

2013. augusztus 15. 18:16

94 éves korában elhunyt Keresztes Sándor, a Kereszténydemokrata Néppárt egykori elnöke, tiszteletbeli elnöke – közölte a KDNP csütörtök délután az MTI-vel. A párt mély megrendüléssel értesült Keresztes Sándor haláláról, osztozik a gyászoló család fájdalmában és együttérzését fejezi ki mindazoknak, akik tisztelték, becsülték és szerették – olvasható a közleményben. 

 A KDNP az 1989-es újjáalakulását követő első elnökét, tiszteletbeli elnökét saját halottjának tekinti.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2013. augusztus 16. 10:28
Isten nyugosztalja. De azt megjegyzem, hogy van két dolog, amit nem értek. Kik azok, akik képesek lájkolni egy gyászhírt? És kik vagy mik azok, akik egy ilyen hírnél elkezdenek mocskolódni?
szalámis hegedű
2013. augusztus 16. 08:15
A bizonyítottan plagizáló Semjén Zsolt pártjától nem vár az ember komoly szellemi teljesítményt. Most azonban az emberi minimumot sem sikerült hozni, amikor meghalt a párt alapító elnöke, Keresztes Sándor. A KDNP MTI-nek kiadott pársoros kötelező részvét nyilvánításában egy szó sincs Keresztes Sándor tevékenységéről és életéről. Pedig a 94 évesen elhunyt Keresztes tiszteletre méltó pályát futott be: Erdélyben magyar katolikus ifjúsági egyesületeket szervezett, a nyilas uralom idején üldözötteket mentett, 1956-ban pedig a megszállás után is küzdött a demokráciáért. 1989-ben pedig ő szervezte újjá a KDNP-t. A közleményt lett volna idő rendesebben megírni, mivel a párt juttatta el a sajtóba a hírt (így nem volt gyors reagálási kényszer). semjen_Zsolt_plagium_doktori_torzsanyag_Schmitt_Pal_bukott_elnok_alamfo_keresztenydemokrata_parlament.jpgKép: [origo] A rövidke MTI közlemény se dicsőség, azonban a párthonlapon ezt is sikerült alulmúlni. A címlapra tett emlékezést egyszerűen összemásolták. Elejére tették a rövid MTI-közleményt, aztán a wikipedia Keresztesről szóló szócikkének néhány bekezdésének másolták át szóról-szóra. (Egyetlen helyen írtak hozzá négy szót, hogy a rövidítés értelmes maradjon). A wikipedia szócikke elég színvonalas, azonban a forrásmegjelölés nélküli átvétel a legkevésbé sem az. Még szócikk hivatkozásainak számait is benne hagyták a szövegben (persze a hivatkozások nélkül). Így emlékeztek meg alapító elnökükről, akit 1990-ben tiszteletbeli elnöknek is választottak.
dönci5
2013. augusztus 15. 20:01
Az egykori KDNP egykori elnöke. Szerintem a mostani sincs túl jól. Már úgy agyilag.
Akitlosz
2013. augusztus 15. 19:53
Na igen, akkoriban a KDNP még párt volt, nem úgy mint manapság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!