Schiffer: Nincs miről beszélnem Lázárral

2012. március 19. 15:12

Az LMP véleménye szerint a Fidesz azért váltott át a mocskolódásra az elmúlt hetekben az ügynöktörvény kapcsán, mert a szőnyeg alá söpri az állambiztonsági múlt kérdését és az aktanyilvánosság ügyét. A párt üdvözli a Nemzeti Emlékezet Bizottsága felállítását.

2012. március 19. 15:12

Lázár János hétfőn Schiffer András ügynökügyről szóló előterjesztéséről azt mondta: „csupán egy gennyes folton szépségtapasz lehetne”. A Fidesz frakcióvezetője közölte azt is, a kommunista diktatúrával való szembenézés minden esetben hitelesség kérdése, Schiffer Andrásnak pedig sem az előterjesztését nem tartja hitelesnek, sem őt magát nem tartja annak előterjesztőként. Kijelentette: érdemi különbséget kell tenni bűnös és áldozat között, a kérdést pedig az áldozatok oldaláról kell megközelíteni. Szerinte az a család, ahol a nagypapa nagykövet volt a korábbi rendszerben, az apa a rendszerváltáskor bankigazgató, az unoka pedig húsz évvel később országgyűlési képviselő, nem tekinthető áldozatnak.

Schiffer András erre reagálva úgy fogalmazott: „a Fidesz, úgy látszik, azért váltott át a mocskolódásra az elmúlt hetekben az ügynöktörvény kapcsán” mert ezzel az „egészen alpári kommunistázással és mocskolódással” kívánják az antikommunista szavazók figyelmét elvonni arról, hogy a párt valójában szőnyeg alá söpri az állambiztonsági múlt kérdését és az aktanyilvánosság ügyét. A politikus azt mondta, egészen biztos abban, hogy azok az emberek, akik húsz éve várnak arra, hogy tisztán lássanak az állambiztonsági múlt kérdésében, átlátnak a szitán. Arra a felvetésre, hogy az ügyet nem akarja-e személyesen megbeszélni Lázár Jánossal, azt felelte, miután már nem az LMP frakcióvezetője, „nincs miről beszélnem vele”. Hozzátette, korábban több orgánum is a szemére hányta, hogy a legkülönbözőbb frakciókban ülő képviselőkkel is szót tud érteni, de „van az a szint, amire nem süllyed le az ember”. 

A politikus arra is kitért, hogy pártjuk üdvözli a Nemzeti Emlékeztet Bizottsága felállítását, de sajnálatosnak nevezte, hogy ahhoz az LMP illetve az ellenzék „nyomása” kellett. Egyúttal annak a reményének is hangot adott, hogy amikor az abban való szerepvállalásra független személyiségeket kérnek fel, akkor „nem Pozsgay Imrében és a hozzá hasonlóan szakavatott Szűrös Mátyásban gondolkodnak”. Ismét hangsúlyozta korábbi érvét, amely szerint az LMP azért is rendezni kívánja az állambiztonsági múltat, mert csak így lehet pontos képet kapni arról, hogy a túlélő állambiztonsági hálózatok „hogyan szőtték át” 1989-et követően a privatizáció folyamatát, a rendszerváltó pártokat és a média gépezetét. Kijelentette azt is, hogy csak azután lehet beszélni a következményekről, miután tisztán látnak abban, hogy az állambiztonsági hálózatok milyen szerepet játszottak az 1989-es átalakulásban.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
farkatlan kutya
2012. március 20. 03:22
a régi szép világban ilyen esetben pisztolypárbajra került sor. na az izgalmas volna.
liberálzöld.
2012. március 20. 02:07
"Schiffer: Nincs miről beszélnem Lázárral" De van! Két hét alatt 12 forinttal drágul a benzin, tizeneggyel a dízel. Várhatóan már a legolcsóbb helyeken sem lesz 430 forint alatt a literenkénti benzinár, míg a legdrágábbakon – például az autópályák mentén, az osztrák határ közelében – megközelítheti a 460 forintot. A dízel ára várhatóan a 435-460 forintos sávban oszlik majd el.
Feyszáll
2012. március 19. 18:25
Ez valamelyik hüllőházból szabadult el?
Polgár
2012. március 19. 17:08
Lázár Jánosnak nagy részben igaza van. Mégis-csak nevetséges, hogy Schiffer képviselő veri az úttörő dobot ügynök ügyben. Schiffer úr tágabb családi köre valószínűleg érintett volt - no nem, mint ügynökök - hanem, mint jelentés olvasók. Schiffer képviselő mostanában nem talál rendes "zöld" témát, ezért elkezdett ügynöközni. Könnyen teszi, mert baloldalon kevés ügynök volt, ők párttagok voltak, vagy magas vezetők - még titkosabb állományban. Nem is értem, a nagy elődök SZDSZ-MSZP hatalmuk teljében miért nem borította ki a szemetesládát. Abban igaza van Sciffer honatyának, hogy Pozsgai félék ne legyenek a nemzeti emlékezet, vagy mi f...ság kuratóriumában, de Schiffer-félék sem. Lehetséges, hogy a megválasztott német államfőt Herr Gauck-ot kellene felkérni, hogy másod állásban vállalja el a Magyar Emlékezet vezetését, mert itt nehéz lesz találni olyan embert aki alkalmas lenne. Tekintettel arra, hogy korábban én több ügyosztályos ügynök voltam - tudnám hol kellene érdekes dolgok után kutatni. Nem nevek után kutatni - hanem ügyek után. Kostenlos megteszem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!