Az I. kerület díszpolgára lett Horthy Istvánné

2011. május 21. 19:45

Nagy Gábor Tamás polgármester szerint ez a díszpolgári cím nem csak egy elismerés, hanem a történelem visszaszerzése is, mert még mindig erős a történelemhamisítás.

2011. május 21. 19:45

Május 21-én, az I. kerület napja alkalmából a budavári városházán tartott ünnepségen a kerület díszpolgárává avatták Horthy Istvánnét, gróf Edelsheim Gyulai Ilonát, aki 1940-ben ment feleségül Horthy Istvánhoz, Horthy Miklós kormányzó fiához. Horthy István 1942. augusztus 19-én repülőszerencsétlenségben vesztette életét. Özvegye, valamint fia is jelen volt feleségével a rendezvényen.

Nagy Gábor Tamás, a kerület fideszes polgármestere, azt mondta: a Horthy Istvánnénak adományozott díszpolgári cím nem csak egy elismerés, hanem 20 évvel a rendszerváltozás után a történelem visszaszerzése is, mert még mindig erős a történelemhamisítás, amelynek alapján kollaboránsnak, antiszemitának tartanak embereket. Horthy Istvánné önkéntes ápolóként mentette a sebesülteket a II. világháborúban, majd az emigrációban a Horthy család támaszaként dolgozott, és egész életét a megingathatatlan emberiesség és a jótékonyság vezérelte - mondta a polgármester.

Nagy Gábor Tamás május 21-ét az áldozatkészség napjának nevezve emlékeztetett: 1995-től olyan emberek kaphatták meg a kerület díszpolgári címét, akiknek az élete ténylegesen is összefonódott kerületükkel.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dovizuck
2011. május 23. 13:12
horthy egy szánalmas politikus volt, kb mint medgyessy péter impotens faszoknak ne állítsunk szobrot
korona
2011. május 22. 17:10
Éljen a Magyar Királyság !!!
Dr. Kotász
2011. május 22. 16:56
Dán dög, szocialista főkutya
maxval
2011. május 22. 14:47
Nemzettestvérek! Vitézek! Nyilasok! Kellene már egy Horthy-szobor nagyon... akkor tudnám hová vinni a kutyákat szarni és pisilni. báró Embertelenstein Csabai Bulonka de genere Büdösparasztfalva - a Vitéz Horthy Miki Ormányos de genere Beszari Társaság 666. számú vécépapírjának büszke tulajdonosa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!