Rendőrt hívott az MSZP a Gárda-mellény miatt

2011. február 14. 19:03

Rendőrt hívott Török Zsolt a Parlamentbe, amiért Vona Gábor, és több fiatal a Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg. Egyelőre kérdés, kiszállnak-e a rendőrök, és Kövér László házelnök beengedi-e őket - írja a Hírszerző.

2011. február 14. 19:03

Rendőrt hívott Török Zsolt, MSZP-s képviselő a Parlamentbe, amiért Vona Gábor a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg az ülésteremben - írja a Hírszerző. Egyelőre kérdés, kiszállnak-e a rendőrök, és ha igen, Kövér László házelnök beengedi-e őket az épületbe.

Török Zsolt az esettel kapcsolatban a Hírszerzőnek elmondta: magánszemélyként tett bejelentést arról, hogy a Parlamentben több fiatal tiltott egyenruhát visel. Közölte: nem országgyűlési képviselőkről van szó, hanem vélhetően a Jobbik szakértőiről. A rendőrség válaszában közölte, hogy a Parlamentbe csak a köztársasági őrezred járhat el. Török Zsolt ugyanakkor elmondta: a Köztársasági Őrezred szabálysértési ügyben viszont nem járhat el, ezért Kövér László titkárságán jelezték a törvénysértést, de még nem kaptak visszajelzést.

Később közleményükben azt írták: „Az MSZP és minden jogkövető, a hatályos törvényeket elfogadó és betartó polgár számára  elfogadhatatlan, hogy az ország házában történő szabálysértésekről, azokat szó, intézkedés és szankció nélkül hagyják az arra illetékes szervek”.

Frissítés: Megszakította a parlament ülését és jogsértésre hivatkozva rendkívüli házbizottsági tanácskozást hívott össze az Országgyűlés levezető elnöki posztját hétfőn délután átvevő Ujhelyi István. A politikus egyetlen kérdést akar feltenni, hogy az a viselet, amelyben Vona Gábor „ma provokálja az Országgyűlést” a Magyar Gárda viselete-e.

Frissítés: A Házbizottság ülésen Vona Gábor azzal védekezett, hogy szerinte nem történt jogsértés, mivel az Országgyűlés plenáris ülése nem nyilvános rendezvény. Lövétei István alkotmányjogász szerint viszont annak számít, mivel azt a médiumok is közvetítik.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. február 15. 19:47
Engem a posztbolsevikok jobban zavarna! Dohos körülöttük a levegő!
magnamater
2011. február 15. 11:21
Mért kellett a mellény viselését tiltani? Hogy a Jobbikot is lehessen valamiért büntetni
morfondír
2011. február 15. 08:59
Érdekes ez a helyzet. Vona szempontjából mindenképpen. "Vona Gábor azzal védekezett, hogy szerinte nem történt jogsértés, mivel az Országgyűlés plenáris ülése nem nyilvános rendezvény." 1. Ha a mellény viselését olyan fontosnak tartom a mögöttes tartalom miatt, akkor, ha komolyan vehető politikus vagyok, nekiállok a legitimitás megszerzésének. Mivel politikus vagyok. Ha a törvény most így szól, akkor vállalom a következményeit. Viszont semmiképpen nem hivatkozok kiskapura. 2. Ez a húzás a Biszku ügyben való eljárásukra hajaz. Ott is mindegy volt, hogy mi kerül a kirakatban, mindegy a szabadságvesztés mértéke és mindegy az alapelv is. Csak kerüljön rács mögé. Így válik kutyakomédiává az egész. 3. Aki a határon túli magyarság helyzetét prioritásként kezeli, az jelenjen meg a szavazáson. Sajnos ez egy soha meg nem bocsátható hiba volt. Megmérettetett és könnyűnek találtatott. Immáron nem először.
sky.net
2011. február 15. 08:33
hülye szociból is előjön néha a bolsi reflex ... aztán mit vársz egy rendőrtől idióta ? bemegy a mentelmi jogosba tisztelegni vagy mit ? ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!