Budapest romlása várható

2011. február 23. 11:23

Atkári János főpolgármesteri főtanácsadó a Magyar Nemzetnek elmondta: három hónap alatt 25 milliárd forinttal nőtt a főváros egész ciklusra számított hiánya, amely összesen már eléri a 185 milliárdot. Atkári elmondta, minden számlát kifizetnek, hogy elkerüljék a csődöt.

2011. február 23. 11:23

Atkári János a Magyar Nemzetnek elmondta: három hónap alatt 25 milliárd forinttal nőtt a főváros egész ciklusra számított hiánya, amely összesen már eléri a 185 milliárdot. Az idei költségvetési javaslattal kapcsolatban Tarlós István főtanácsadója elmondta, hogy az a novemberi válságkoncepcióhoz képest is további megszorításokat tartalmaz, és idén 6 milliárddal kevesebb bevételre számítanak. A tervezett illetékbevétel a novemberi számításhoz képest 4 milliárd forinttal csökkent.

Az iparűzésiadó-bevétel másfél milliárddal kevesebb lett, az idegenforgalmi adó nagy részén pedig a kerületek keresnek, így itt több mint 1 milliárdos a kiesés. A Főpolgármesteri Hivatalban 280 fős létszámleépítés várható, a működési kiadásoknál másfél százalékos levonás, és szűkítik a fejlesztéseket is. Atkári úgy véli, hogy mostantól az összes közszolgáltatás a legalacsonyabb szinten működik majd, a város romlása várható, de minden számlát kifizetnek, hogy elkerüljék a csődöt. A közgyűlés csütörtökön szavaz a költségvetésről.

A kép forrása a mindennapi.hu

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilyanpeter
2011. február 23. 17:33
Nem meglepő. Demszky egy romhalmazt hagyott maga után.
Mimes
2011. február 23. 15:34
Engem az egész budapesti helyzetről az ugrik be, hogy van egy tákolmányunk, ami egyfolytában össze akar dőlni, és Tarlósék egy kalapáccsal és pár szöggel rohangálnak ide-oda, ahol ép dőlne az egész, gyorsan "foltozni". Habár nem egy éve, hanem október óta van új vezetése a fővárosnak, szerintem rosszul csinálják. Első körben az összes elmebeteg liberálist el kéne zavarni - azokat akik egyből elkezdenek ajvékolni, ha hozzá nyúlnak az elmúlt 20 évben kialakult káoszhoz, ahol bárki bármit büntetlenül. Vasmarokkal meg kéne fogni az embereket: - akik firkálnak, 30 nap firkavakarás az épületekről és járművekről közmunka címen, - szemetelők ugyanez a helyzet, -a hajléktalanokkal tényleg elkezdeni foglalkozni, nem csak látszat megoldásokat hozni (mint a "ki tiltjuk őket az aluljárókból", most a bkv járműveken vannak, hurrá, nagy megoldás volt). Hajléktalan szállókat létrehozni, közmunkában alapbérért foglalkoztatni őket (utca takarítás, rendbetétel, festés, van sok dolog amit csinálhatnának), és nem felajánlgatni nekik, hanem kötelezően összeszedni mindet, ha tetszik ha nem, mert ha csak lehetőséget adunk nekik, azt látjuk hova vezet! Amelyiknek meg nem tudnak munkát adni a fővárosban, lehet vinni vidékre, ott is van egy csomó dolog amivel a kutya se foglalkozik (pl. árokásás, tisztítás, hogy ne vigye el minden tavasszal az ár a fél országot)
drieno
2011. február 23. 13:57
már elnézést, de hova romolhat még a helyzet? esetleg időnként ágyúzzák a pesti oldalt?
küllő
2011. február 23. 13:36
Fülkések! Nem tűnik fel hogy lassan egy éve az alcsúti és bandája kormányoz?(kormányoz? hahaha) Talán az ő kezük is benne van már ebbe a helyzetben , hogy ide jutottunk. Már csak azért is mert 8 évig lapítottak mint sz@r a fűben. Az alcsúti 8 év alatt kétszer tartotta fontosnak hogy kinyissa a száját a parlamentben. Akkor nem volt fontos hogy "megvédje" a hazát??? Igaz a kasszakulcshoz nem fért hozzá, azért nem érdekelte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!