Házi őrizetbe kerül S. Ábel

2010. augusztus 12. 16:01

Elhagyhatja az előzetes letartóztatást a jogi karon ámokfutást tervező egyetemista, miután a bíróság házi őrizetbe való helyezéséről döntött. S. Ábelt február 13-án tartóztatták le, később részletes beismerő vallomást tett.

2010. augusztus 12. 16:01

Hazamehet S. Ábel, miután a Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette előzetes letartóztatását és elrendelte házi őrizetbe való helyezését az elsőfokú bíróság határozatáig, de legfeljebb négy hónapig. Azért van szükség a szabadságkorlátozásra, mivel a gyanúsított személyiségzavara miatt fennáll az agresszió veszélye, valamint megkísérelné magát kivonni az eljárás alól.

S. Ábelt február 13-án helyezték előzetes letartóztatásba, amelyet eddig kétszer hosszabbítottak meg. A 22 éves egyetemi hallgató a gyanú szerint válogatás nélkül akart huszonkét embert megölni a saját egyetemén vagy egy fővárosi bevásárlóközpontban, erről beismerő vallomást is tett. Fegyvere is volt: sportlövőként rendelkezett egy 9 milliméteres Parabellum típusú pisztollyal.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. augusztus 13. 11:16
Mondjuk Budaházy-val összevetve érdekes a dolog. MA
Django
2010. augusztus 12. 16:31
Sorozatgyilkosok szabadlábra kerülhetnek, Hunvald meg a többi politikai bebörtönzött továbbra is előzetesben sínylődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!