Ingyen lesz a tűzijáték

2010. július 23. 10:30

A kormány már tárgyal azzal a pirotechnikai céggel, amely felajánlotta az augusztus 20-i tűzijáték ingyenes lebonyolítását. Ugyan a részletekben még nem egyeztek meg, nagyon valószínű, hogy megállapodásra jutnak az egyeztetések során.

2010. július 23. 10:30

Elvi megállapodás született a kormány és aközött a szombathelyi cég között, amely felajánlotta, hogy térítésmentesen tartja meg az augusztus 20-i tűzijátékot Budapesten.  „A részletekről még egyeztetni kell, de a kormány már elfogadta a cég felajánlását, és megszületett az elvi megállapodás” - mondta el Farkas Mihály, a Kopula ’96 Kft. ügyvezetője. Hozzátette: végleges megállapodást még nem kötöttek. Farkas még nem tudja, pontosan mekkora értékű lesz a felajánlás, de kiemelte: ők a tűzijáték lebonyolítását vállalták magukra, az ünnepség többi részéről nem esett szó.

A kormány más felajánlásokat is kapott cégektől és magánszemélyektől - áll a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság által kiadott közleményben. Ezeket a felajánlásokat esetenként értékelik, és amennyiben ezek szakmailag és jogilag sem kifogásolhatóak, elfogadják azokat. A közlemény szerint a kormány célja az, hogy az augusztus 20-i ünnepséget a korábbiaknál alacsonyabb költségekkel, az árvízkárosultak javára való összefogás jegyében rendezzék meg.

A Kopula '96 Kft. még júniusban ajánlotta fel a tűzijáték ingyenes megrendezését. Akkor döntésüket azzal indokolták, hogy szeretnének segíteni az árvízkárosultakon, de egyben el akarják kerülni azt is, hogy az ország tűzijáték pártiakra és ellenzőkre szakadjon.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. július 24. 23:52
Kezdődnek a 98-02 közötti fidesz trükkök. Ebben nagyon jók. Sokan szeretnék a rendezési költséget az árvízkárosultaknak adni. A církuszról sem kéne lemondani. Megoldás: hazudjuk, hogy valaki felajánlott több száz milliót a nemes célra. A nagy előnye még, hogy nem kell versenytárgyalást kiírni. A fideszközeli rendezőt meg kárpótoljuk majd valami állami (fideszes) megrendeléssel. Ügyes.
trendo
2010. július 23. 19:04
Azt figyeltem meg, hogy ma már a magán-tűzijáték lassan menőbb lesz a közösséginél. Egy csóró külvárosi lakótelepen valami repedtsarkú ribizli szüli- vagy népnapján a család vagy a haveri kör megdöbbentő pénzeket "ellövöldöz". Egyszer megtudakoltam egy ismerős árustól a pirotechnikai eszközök árát és nagyjából kikalkuláltam egy ilyen magán-buli árát. Több, mint 240 eFt jött ki. :) És szilveszterkor, mikor többen is "összeállnak" (vagyis mindenki egyszerre puffogtat), akkor milliós összegek szállnak el a levegőbe, mint a füst. Kenyeret és cirkuszt a Népnek! Aki felismeri ennek évezredeken átívelő érvényességét, annak már kenyeret alig is kell nyújtania, de NE SPÓROLJON SOHA A CIRKUSSZAL!
Marianer
2010. július 23. 12:10
Bocsánat. Egy nagy, szabadtéri Zene Ünnepe-stílusú jótékonysági koncert sokkal a helyzethez illőbb lenne, mint a pár perces tűzijáték.
Marianer
2010. július 23. 12:08
Egy nagy szabadtéri Zeme Ümnnepe stílusú jótékonysági koncert sokkal a helyzethez illőbb lenne mint a pár perce tüzijáték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!