Ingyen tűzijáték?

2010. június 25. 22:07

Egy szombathelyi cég felajánlotta, hogy ingyen megrendezi a budapesti tűzijátékot, ha a kormány úgy dönt, inkább az árvízkárosultakat támogatja az augusztus 20-i ünnepségre szánt pénzből. A tűzijáték elmaradásával mintegy száz millió forintot spórolhatna az állam.

2010. június 25. 22:07

Pénteken délben már több mint 160 ezer támogatója volt a Facebookon annak a kezdeményezésnek, amelynek az a célja, hogy a kormány a tűzijátékra szánt pénzt fordítsa az árvíz miatt szenvedők megsegítésére. A kezdeményezésre a kormány is felfigyelt, Nagy Anna kormányszóvivő szerdán bejelentette, hogy a kormány a jövő heti ülésén megtárgyalja a javaslatot.

A budapesti tűzijátékon körülbelül százmillió forintot lehetne megspórolni, a kormányszóvivő tájékoztatása szerint. A tavalyi tűzijátékot többed magával rendező Absolut Pyro Kft. vezetője, Losonczy Lóránt szerint az előző évi augusztus 20-i ünnepség nettó 239 millió forintba került. Ez a teljes ünnepség költségvetése, benne van többek között a tisztavatás, a többi program, az útlezárások és a kommunikációs feladatok költsége is, a tűzijáték körülbelül százmillió forintba került tavaly.

Losonczy szerint a nagy pirotechnikai cégeknek nem lenne tragédia, ha elmaradna a tűzijáték, de nagyobb lenne a kár, mint amit a látványosságon meg lehetne spórolni. A pirotechnikusok érdekvédelmi szervezete megpróbál megoldást találni arra, hogy a tűzijáték is megmaradjon, és a kormány is oda tudja adni az árvízkárosultaknak a pénzt - mondta Losonczy, aki szerint azt vitatják meg, el tudják-e vállalni a szakemberek, hogy szponzorációban megrendezik a tűzijátékot.

Egy szombathelyi cég azonban már megelőzte őket, Farkas Mihály cégvezető a Vas Népe Online-nak csütörtökön azt nyilatkozta, hogy ingyen vállalja az augusztus 20-i tűzijáték teljes lebonyolítását. Farkas az Origonak azt mondta, az internetes, „átgondolatlan” felhívás késztette a felajánlásra, mert úgy gondolja, nagyobb lenne a kár, ha elmaradna a rendezvény, ráadásul szerinte az ünnep is fontos, augusztus 20. pedig olyan tűzijáték nélkül, mint a karácsony karácsonyfa nélkül. Cége egyébként is pályázni szeretett volna a tűzijátékra, ezért tudja, mit vállal.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. június 26. 13:21
Az elmúlt nyolc évben arra állították be az emberek tudatát, hogy ha valahova kell egy egységnyi pénz, akkor azt egy másik helyről való háromszoros megszorítással lehet csak elérni. Nos most úgy néz ki ennek is vége: a károsult is jól lakhat és a tűzijáték is megmaradhat..
freehckr
2010. június 25. 23:50
Egyébként pedig egy ilyen kijelentés után nem pont a kormánnyal kellene tárgyalnia a fenti cég vezetőjének, hanem a) az APEH revizoraival (akik feltehetnék a kérdést, hogy "és ezt így hogy?"), b) erre a tünetegyüttesre szakosodott elmegyógyászati orvoscsoporttal. :)
picur3ka
2010. június 25. 23:26
Milyen elvek, hogy meg tobb kart teszek, mint ami van? Hat bolondok maguk mind? Tartson gyasznapot elvbol. Most nem daridozunk, meddig is? Mer az arviz 3 honappal az unnep elott volt. Ilyen alapon sose daridozzon, mindig van valami tragediaja valakinek, ugye. Menjen ki a gatra es kuldjon penzt, mind, aki segiteni akar. Az segitseg. Bohockodni nem kell.
Szűcs Laci
2010. június 25. 23:19
nem csak pénz van a világon, hanem elvek is. ha katasztrófa van, akkor nincs dáridó - ingyen sem. hát nem értitek meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!