Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Vona lemondott mentelmi jogáról

2010. május 25. 20:28

Vona Gábor lemondott mentelmi jogáról az ellene esetlegesen induló szabálysértési eljárás miatt. Mint ismert: az Jobbik elnöke az Országgyűlés alakuló ülésén viselt a Magyar Gárda mellényére hasonlító öltözéket.

2010. május 25. 20:28

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője közleményében azt írta: Vona Gábor, a Jobbik elnöke, frakcióvezetője levélben tájékoztatta Schmitt Pál házelnököt és az Országgyűlés illetékes bizottságát, hogy „bár az alakuló ülésen viselt ruházatával semmilyen jogsértést nem követett el, az ellene ez ügyben esetlegesen induló szabálysértési eljárásban lemondott mentelmi jogáról”.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
==T==
2010. május 27. 08:35
Korrekt, bár sokat nem kockáztat, mivel nem követett el semmiféle szabálysértést, mivel az ülés nem nyilvános rendezvény volt, ráadásul szvsz a rendelet is alkotmányossági aggályokat vet fel...
sir Bronx
2010. május 26. 09:12
Érdekes, a gesztust itt nem említi senki. Pedig ennek hangoztatása elő fog még kerülni. Szépen átgondolt sakklépések ezek. Sok mutyis ügyben befogják még ezzel a nagy pofákat!
ysaqew
2010. május 26. 07:01
Nagyon ügyes politikai húzás volt Vonátol az egész mellény ügy . Ő mindenképpen felmagasztalódik , mert lemondott a mentelmi jogáról , ez eddig nem volt jellemző a képviselők között . Az mszp keltette hiszti visszafog ütni a szocialista frakcióra , mert bármelyik képviselő lehet érintett olyan dologban amely kapcsán felmerül a mentelmi joggal való takaródzás.
drienovác
2010. május 26. 04:20
ez ugye egy szabálysértési eljárás lesz, azér az nem akkora történet, kifizeti a bírságot és kész, gondolom, ettől még nem lesz mártír
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!